Ситуація на кордонах Литви та Польщі з Білоруссю загострюється

23 серпня 2023, 19:10
У російської влади зріє розуміння, що "остаточна перемога" вимагає відрізання України від Заходу.
Польша, Литва, Беларусь
Польща переміщає війська ближче до кордону / Колаж Главред, фото pixabay

Литва офіційно продовжує закривати пункти перетину, Польща переміщає війська ближче до кордону.

Тим часом, вчора А. Дуда заявив про переміщення російської ядерної зброї до Білорусі, яке триває. А Держдеп США виступив від імені посольства у Мінську з вимогою до американських громадян негайно залишити Білорусь.

На цьому тлі пройшла не так давно інформація про те, що російські спецслужби активно вербують українських біженців у Польщі, аби ті брали участь в організації терактів.

відео дня

Звісно, це не означає, що завтра "щось почнеться". Швидше за все завтра нічого глобального не відбудеться, але загальний вектор російської політики зрозумілий.

У будь-якій незрозумілій ситуації треба "підвищувати ставки". Так або інакше, але питання надання Україні зброї вирішується. Піздно, не у потрібних обсягах і т.д. Але про f16 уже домовлено, і вони будуть у досить осяжній перспективі. І це справді дуже серйозна для України подія, бо означає у перспективі подальшу перебудову балансу на фронті.

Отже, у російської влади зріє розуміння, що "остаточна перемога" вимагає відрізання України від Заходу. Значить, треба і далі підвищувати ставки, сподіваючись, що захід колись відступиться.

Пропонувати "угоду" або "ескалацію", і в якості останньої пропонуючи всі ці тілорухи у Білорусі, яку призначено на місце території, яку взагалі не шкода. Якщо у когось зрештою не витримають нерви.

Тому, швидше за все, це лише початок вистав, за якими ми будемо спотсерігати ще довго. У відомого стендапера на прізвище "Лукашенко" тут відведена своя роль - надсилати меседжі, які чомусь російська сторона не хоче озвучувати. І сподіватися, що цього разу йому теж пощастить, і якось він зможе уникнути негативних наслідків для себе.

Хто такий Петро Олещук?

Петро Олещук - політолог, викладач КНУ імені Тараса Шевченка. Народився в Прип'яті в 1983 році. Закінчив у 2006 році філософський факультет університету імені Шевченка. Автор понад 30 наукових праць з політології, пише my.ua.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти