Ситуація в Бамхуті незмінно дуже важка. Проте...

12 травня 2023, 06:23
В даний час СОУ змогли реалізувати серію успішних контратак, що дозволило повернути під свій контроль позиції на південний захід і північний захід від міста.
ЗСУ, Бахмут, війна, українські військові
Український військовий у Бахмуті / 93-тя ОМБр Холодний Яр

Деякі речі вимагають тиші. Але в нинішніх умовах її дотримуватися скільки-небудь довго просто неможливо. Особливо, коли з боліт доносяться крики вовкулаків "все пропало!".

Отже...

Ситуація в Бамхуті незмінно дуже важка. Проте...

відео дня

В даний час СОУ змогли реалізувати серію успішних контратак, що дозволило повернути під свій контроль позиції на південний захід і північний захід від міста. Але, поки рано говорити про якийсь переломний момент. Нинішні успіхи це результат важких боїв і продуманих контратак.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр закінчив Одеську Академію зв'язку. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий Одесит".

Фактично, зараз можна говорити про розширення буфера безпеки для артерії 0506, а так само повернення СОУ на "лівий берег" каналу, з контролем відповідних позицій. Це дозволяє не тільки підвищити безпеку логістики з Часового Яру, а й створити аналогічні прецеденти і для 0504.

У самому місті "вагнери" зробили відчайдушну спробу провратися по Леваневського в багатоповерхову забудову. Мали ситуативний успіх на перехресті Визволителів Донбасу та Леваневського, але без суттєвого розвитку, хоча сам пригожин відзвітував про прорив у "гніздо".

Прорив сказано голосно, а ось те, що наші на території індустріального коледжу - це зафіксований факт. При цьому ведеться вогневий вплив по вулиці Геологів, де все ще оперують РОВ.

В іншому, в багатоповерхівці без особливих змін і основні позиції залишаються під контролем СОУ.

Вулиця Чайковського стабільно утримується СОУ з буфером безпеки до Корсунського. Не здивуюся якщо буфер скоро розшириться. Перехрестя Ювілейна-Чайковського і визволителів Донбасу-Чайковського аналогічно.

За Матросова РОВ змогли продавити кілька вулиць до Захисників України. Перш за все вздовж Перемоги, Левченко і Толбухіна. Однак, з урахуванням гойдалок по Матросова і явищ за містом, це просування може вийти окупантам боком, особливо з урахуванням північно-західних подій.

Станом на 11 травня пригожин не відвів ПВК "Вагнер" з Бахмута, як обіцяв раніше. Ніхто і не сумнівався. Каже, що буде брати місто до кінця, поки він в місті тільки бере. Але йому - то не звикати, він в цій справі бувалий.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти