Скільки ще Москва здатна буде вести війну проти України?

6 березня 2024, 19:08
Росія може воювати нескінченно. Щоб зупинити відновлення її військово-промислового комплексу, потрібно впроваджувати серйозні санкції.
Скільки ще Москва здатна буде вести війну проти України?
/ колаж: Главред, фото: 53 ОМБ, Міноборони РФ

Якщо говорити про інтенсивність бойових дій, яку ми бачимо зараз, то Росія здатна вести війну нескінченно. У росіян, можна сказати, нескінченний людський ресурс. От уявіть: у Росії 1120 міст, і щодня одна людина приходить у рекрутинговий центр. Її оформляють і відправляють на фронт. Виходить, 1120 росіян щодня стають у стрій. Приблизно таку саму кількість російських військових знищують на лінії фронту. Рекрутинговому центру в Росії фактично треба до обіду одного росіянина прийняти, а іншого поховати. І ось у такому режимі Москва може вести війну до нескінченності.

Далі проаналізуємо ситуацію щодо боєприпасів, військової техніки та бойових літаків.

відео дня

Російські війська вистрілюють на фронті до 10 тисяч боєприпасів. Сама Росія виробляє на добу 5-7 тисяч боєприпасів. Щоб вийшло 10 тисяч, вони добирають снаряди з Китаю, Ірану та Північної Кореї. Снаряди у такому режимі теж можуть випускатися до нескінченності.

Що стосується бойової техніки, у цьому аспекті в Росії вже є проблеми. Техніка - це не боєприпаси, і дістати її в Китаї або Північній Кореї у великих обсягах не вийде. Тому до кінця року доведеться брати з місць зберігання і застосовувати на полі бою щойно з коліс вироблену техніку. А це загрожує зниженням наступальних можливостей, оскільки техніка потрібна для атак. Проблеми виникнуть з бойовими броньованими машинами, танками і артилерійськими знаряддями.

Крім того, у росіян проблеми і з авіацією. У них лише по сотні одиниць робочих літаків - Су-30, Су-34, Су-35. Можливо, у них ще 100-150 одиниць старих радянських Су-24 і Су-25, які ми побачимо на лінії фронту. Загалом, у ПКС РФ 500-600 літаків. Поки що є і льотний склад. Але відбувається серйозне відмінусування літаків, їхню кількість швидко відновити не виходить. Росія може виробляти лише до 20 одиниць літаків. Ось за два тижні ми знищили річне виробництво російських Су-34. І потрібен рік, щоб виробити таку ж кількість літаків.

Таким чином, Росія може воювати нескінченно. Щоб зупинити відновлення її військово-промислового комплексу, потрібно впроваджувати серйозні санкції. Дії світової спільноти в цьому напрямку - це не санкції, а потуги. Спроба, й не більше. Найкращі санкції накладають Малюк і Буданов, тому що знищення нафтоперевалки, вуглеводневої галузі та виробництва військової техніки у підсумку може призвести до розвалу Російської імперії.

Розвал Російської імперії за нинішніх умов інтенсивності бойових дій відбудеться через нестачу грошей, а не тому, що її армія закінчилася. От коли у нас з'являться в достатній кількості літаки, ракети і боєприпаси, темпи знищення російської армії зростуть, а швидко відновлюватися Росія вже не зможе. І лише за такого сценарію можна буде говорити про зниження боєздатності російського угруповання на нашій території.

Роман Світан, спеціально для Главреда

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти