Скільки окупантів РФ перекинула в Курську область

19 серпня 2024, 19:10
358
Неконтрольована РОВ територія в КО на зараз близько 1 300 км².
Скільки окупантів РФ перекинула в Курську область
Операція в Курській області / Колаж: Главред, фото: росЗМІ, Telegram

The Sunday Times написали, що Росія може контратакувати під Курськом наприкінці жовтня. Не можу не погодитися, але є нюанс...

Наразі в КО зосереджено до 15 тис. о/с РОВ, з яких 6 тис. - це підкріплення, відправлене із зони БД в Україні.

Неконтрольована РОВ територія в КО на зараз близько 1 300 км². Для стабілізації тільки лінії зіткнень по такій території необхідно не менше 30-ти тисячного угруповання. А площа продовжує збільшуватися...

відео дня

Якщо завтра в КО не з'явиться 30 тис. тіл РОВ, то до кінця серпня їм потрібно буде для стабілізації вже до 40 тис. і т. д.

Але, якщо командування РОВ заб'є на частину КО і вибере для себе ЛБС, на якій і буде тримати війська до підходу СОУ, то на цій лінії фронту вона цілком зможе зосередити сили понад 50 тис. чол. / с до кінця жовтня. Причому цього вистачить не тільки для стабілізації ЛБС, блокування розширення зони контролю СОУ, а й нанесення контрударів.

А тепер про нюанс. А де ці хоча б 50 тис. к/с взяти, якщо тільки не послабити один із напрямків у самій Україні? З кожного потроху, як ми бачимо, вже не працює, потрібно багато і відразу.

І поки на Покровському напрямку за тиждень РОВ пройшли 2-3 км, СОУ в Курській області проходять 2-3 км на добу.

Непопулярні рішення, так чи інакше, але будуть прийматися. Майте терпіння.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти