Скільки ракет ATACMS потрібно Україні?

26 вересня 2023, 19:10
569
Згідно з останніми відкритими даними у США на зберіганні знаходиться до 4 тис ракет "невелика" кількість.
ВСУ, ATACMS
Ракети ATACMS для ЗСУ / Колаж: Главред, фото: командування Об'єднаних Сил ЗС України, Вікіпедія

ATACMS, скільки багато? Скільки мало?

Після того як в західних ЗМІ виникли розмови про передачу США Україні ракет ATACMS, відразу ж заговорили і про ту кількість, яка, імовірно, буде передана. Якась,"невелика" кількість.

Що ж, хоч і немає поки офіційних підтверджень про передачу Україні цих ракет, а є тільки безліч статей в західних ЗМІ, оцінимо, що ж таке це їх "невелика" кількість, яке багатьом нашим місцевим діячам запахло "зрадою".

відео дня

Для початку. Згідно з останніми відкритими даними у США на зберіганні знаходиться до 4 тис ракет "невелика" кількість. Зазначу, що це в 4 рази більше, ніж було у Великобританії і Франції Storm Shadow і Scalp EG, разом узятих. Так, що ж таке "невелика" кількість, з 4 тисяч?

Це 400? Це 100? Або це 40? Але навіть 40 краще ніж "нуль". Правда, куди цікавіше інше.

Пам'ятаєте, скільки ми отримали в перший раз РСЗВ M142 HIMARS? Спочатку це була партія 9 машин. Потім 4 M142 HIMARS з кожного пакета. І так, поступово, ми отримали серйозний ударний потенціал.

А тому, в повідомленні про "невелику" кількість ATACMS не бачу ніякої "зради". Починаємо з малого, продовжимо куди більшим. Головне, щоб домисли, виявилися фактом. Скоро дізнаємося ... почуємо ... побачимо.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти