Скільки систем ППО Patriot можуть захистити одне місто України

30 березня 2024, 19:10
967
Україні, для захисту міст мільйонників і регіонів, зі створенням буфера безпеки ППО, цілком буде достатньо 5-7 батарей.
Патріот, Зеленський
Система Patriot / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, Вікіпедія

Україні необхідно 5-7 систем ППО Patriot... або про проблематику розуміння мат-частини.

Кілька днів тому президент України Володимир Зеленський зазначив, що для захисту українського неба необхідно 5-7 систем ППО ЗРК Patriot. І так уже повелося, що після таких заяв у наших журналістів інших запитань не знаходиться, окрім тих, що безпосередньо стосуються цих самих заяв. І ось уже третю добу мені наші жалісливі журналісти ставлять прецікаве запитання, а саме: скільки міст України можуть захистити 5-7 систем ППО Patriot.

Моя відповідь їх здивувала, бо вона звучала як - одна. 5-7 систем ППО Patriot можуть захистити всього-на-всього одне місто України.

відео дня

І ось тут і виникає проблематика розуміння мат-частини.

По суті, система - це сама пускова. Тобто 1 система - це 1 пускова і це саме так розуміють наші партнери. Своєю чергою, захищають міста батареї, і одна батарея Patriot - це 6-8-10 пускових, крім всієї іншої номенклатури. Тобто, 5-7 систем це, по суті, одна батарея.

Зі свого боку, Україні для захисту міст мільйонників і регіонів, зі створенням буфера безпеки ППО, цілком буде достатньо 5-7 батарей або 40-56 систем, вони ж пускові. І в цьому проблема.

Президент України це головний у країні голос, який формує порядок денний серед наших партнерів про потреби нашої країни. Але, щоб правильно формувати порядок денний потреб, слід розуміти мат-частину. Апріорі, Володимир Зеленський не може одночасно розбиратися в усьому, саме для цього в нього є радники, спічрайтери та консультанти. Але, дозвольте, якщо всі ці люди не змогли пояснити різницю між системою і батареєю, то виникає недвозначне запитання...

Загалом, останні укази президента натякають.

Україні необхідно 5-7 БАТАРЕЙ ППО Patriot... які можна розмістити SAMP/T. Наприклад в Одесі.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти