Прихований тандем Залужного і Порошенко?

12 грудня 2023, 20:20
Порошенко має партійну структуру на місцях, ЗМІ та фінанси — головне, що потрібно для успішних виборів.
Залужный, Порошенко
Залужний та Порошенко / Колаж Главред, фото Офіс президента, УНІАН

Констатую неприємне: є тенденції трансформації проміжного сценарію на фронті у негативний, коли ми втратимо більше територій, ніж до початку нашого наступу (це — в окремому пості). Зараз — про те, що наявне пожвавлення політичного життя є додатковим дестабілізуючим фактором.

Ні, бджоли — не проти меду, я — не проти виборів. Але турбує не стільки потенційна можливість участі в них В. Залужного, скільки невизначеність цього. А саме невизначеність планів головнокомандувача ЗСУ породжує "роздуму про майбутнє" у воєначальників і далі спускається у війська.

Скажу більше: особисто мене дуже непокоїть один із можливих варіантів, коли В. Залужний піде на вибори у прихованому блоці з П. Порошенко. Я занадто добре знаю ПОПа, щоб бути певним: у такий конфігурації ми отримаємо слабкого недосвіченого президента і сильного прем’єра, який перебере на себе всі важелі керування країною під час війни. І це буде зовсім не той Уряд Національної Перемоги, до якого я закликаю. Швидше за все, "мінск 3" стане невідворотним.

відео дня

Я нещодавно писав про те, що М. Забродський може бути призначений замість В. Залужного. Не торкаюсь професійних якостей Забродського. Важливо, що він має дружні стосунки і з П. Порошенко, і з В. Залужним, і є чудовою зв’язуючою ланкою між ними.

Порошенко має партійну структуру на місцях, ЗМІ та фінанси — головне, що потрібно для успішних виборів. Він дуже хоче повернутися. Сам він не прохідний, тому охоче зіграє в прихований тандем і на повну використає високий рейтинг Залужного.

Все це не тільки передбачення та здогади. Мені розповіли, що над резонансної статтею в "Економіст" Залужний працював разом з Забродським і медійними фахівцями від Порошенка. Відповідно, тому й жорстка реакція ОП на неї. Якщо це так, то Порошенка не випустили з України, щоб він не почав просувати цю схему за кордоном. А він таке вміє і можливості має.

І все це на тлі щирої громадської кампанії "Руки геть від Залужного!"... Не можна допустити повторення 1919 року, коли розбрат і політичні ігри між очільниками тодішньої України призвели до її поразки.

Тому наполягаю саме на визначеності. Зі свого боку, В. Залужний як людина, яка користується довірою суспільства, має чітко, по-воєнному внести ясність: чи він планує залишатися у війську, чи піти у політику. А ОП, відповідно, продемонструвати, що до головнокомандувача якщо і є претензії, то виключно професійні, без політичних підтексту.

Інакше не переможемо.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти