Чутки про смерть Путіна, як відповідь Вашингтону

29 жовтня 2023, 03:10
Кремль зараз прагне підсунути Білому дому для укладення угоди пакет.
Путін
Путін "помер" / Колаж Главред, фото скріншот з відео, kremlin.ru

Слух про смерть Путіна ввечері 26 жовтня на Валдаї о 20 годині 42 хвилини, запущений Х-каналом "Генерал СЗР" вранці 27 жовтня, можна назвати – "наша відповідь Вашингтону". Так в Кремлі відреагували на завершення 25 жовтня спікіріади в США і обрання Головою Палати представників республіканця Майка Джонсона, одного з найближчих до Трампа конгресменів.

Спікеріада почалася через те, що 3 жовтня Демпартія в союзі з вісьмома конгресменами-трампістами відправила у відставку Кевіна Маккарті, що не належить до шанувальників Трампа. У підсумку через три тижні спікером став однозначний трампіст і релігійний консерватор, який має всі перспективи стати кандидатом в президенти від республіканців і виграти вибори. У всякому разі голоси симпатиків Трампа йому забезпечені автоматично, і Дональд пише в своїх інтернет-сторінках, що це він просунув Майка Джонсона. Не плутати з Борисом Джонсоном. Якщо Майк таки стане президентом США, а Борис зможе знову стати прем'єр-міністром Великобританії, то буде два Джонсона і в текстах доведеться позначати, який Джонсон мається на увазі, а в Києві з'явиться кафе "у двох Джонсонів".

Майк Джонсон здатний зробити собі репутацію до виборів і без відсвіту від Трампа. Він вже заявив Байдену, що не слід змішувати Ізраїль з Україною у фінансових документах і надання допомоги їм слід розглянути в Конгресі окремо. Підхід, який демонструє повагу як до Ізраїлю, так і до України, які гідні того, щоб їх обговорювати окремо, а не поміщали в загальний блок з ліквідацією наслідків пожеж на Гаваях і ремонтом стіни на кордоні з Мексикою. Тим більше, що потреби в допомозі в Ізраїлю і України дуже різні.

відео дня

Такий роздільний підхід ще не раз стане в нагоді Джонсону, оскільки Кремль зараз прагне підсунути Білому дому для укладення угоди пакет, в якому всі разом – війна РФ проти України, Ізраїль і Газа, санкції та багато іншого.

Найоптимальніший варіант для Кремля - це домовитися з Байденом до весни 2024 р., поки не почалося. Можна, звичайно, пограти у всесвітній джихад під керівництвом Москви, для чого запросили ХАМАС і обвішують медальками недоросля з сім'ї Кадирових, але це такий же ефемерний проект, як і війна глобальних югів із західами.

Одній розвідці або розвідспільноті ці творчі пошуки Кремля набридли, і вона передала німецькій "Більд" прослушку розмови Рогозіна про удар звичайною ракетою по Києву з космосу. Це послання означало: припиняйте займатися фігнею, ми все бачимо і все знаємо. Наш Щирліц в Кремлі все доповідає Юстасу.

У результаті роздуми про вибори в США і послання через "Більд" змусили Кремль запустити 27 жовтня спецоперацію зі смертю Путіна через Х-канал "Генерал СВР" і екс-розвідника Жирнова. Достовірність їх слів відразу підтвердив професор Соловей, але допустив одну помилку, непрощенну для фахівця з інформаційних війн і подібного. На хід операції вона не впливає, але дещо говорить про його професіоналізм.

Соловей виклав і загальну схему всієї операції: "Путін" помер на Валдаї, лежить в холодильнику і може пролежать там ще пару місяців, подібно до того, як пролежали, за його даними, Уго Чавес і деякі інші диктатори. За твердженням Солов'я, ФСБ і кремлівці будуть це приховувати ще кілька місяців і користуватися двійником, нібито для того, щоб перехід до РФ без Путіна був плавним, а не обвальним. Загалом, що всі росіяни не напилися в один день. Пєсков звістку про смерть Путіна спростував, як свідчили заголовки в ЗМІ. Але деякі видання швидко змінили заголовок на "Пєсков побічно спростував смерть Путіна".

У свою чергу адміністрація президента РФ в цей день повідомила: Путін зібрав Радбез і поскаржився його членам, що дуже неспокійний незаконним припливом зброї в РФ з території України. Справжній Путін сказав би з "нових регіонів РФ", а не з території України. Адміністрація цим явно хотіла сказати, що готова щось повернути з "нових регіонів" і хоче поговорити про умови.

В унісон їй в цей день лукашенко раптом закликав Україну припинити стріляти і терміново почати переговори з РФ "про землю і мир". Визнав, що Україна вимагатиме на них повернути їй території і натякнув, що готовий стати посередником.

Завершення спікіріади в США і загальний хід подій таки змусили "чекістів" послати Вашингтону сигнал, що вони готові зняти бренд "Путін" і на інші поступки в обмін на переговори про велике перезавантаження відносин. Як результат "генерал СВР" і професор сповістили всіх про смерть Путіна. Те, що це зробити доведеться, інакше реальних переговорів не буде, "чекісти" знали спочатку. Тому Соловей обіцяв у вересні, що" Путін" не переживе жовтень, і запевняв, що він з генералом СВР відразу сповістять про його смерть, як тільки надійде команда.

Смерть Путіна - обов'язкова умова, без якого неможливі ні переговори з ЄС і США, так як є ордер МКС про його арешт, ні з Україною, так як є указ Зеленського про заборону самому собі вести переговори з РФ, поки там є Путін. Тому Путін, вступаючи на форумі "Пояс – шлях" відразу після Сі Цзіньпіна, попросив Зеленського скасувати цей указ. Вийшло комічно і нерозумно, так як "чекісти" повинні розуміти, що в Україні скасують Зеленського, якщо він скасує указ, а США скажуть, що у них снаряди закінчилися майже як у Словаччині, а гроші закінчилися ще раніше. У підсумку "чекістам" довелося заявити про смерть Путіна інкогніто.

Неофіційна заява про смерть Путіна - перший крок, зроблений "чекістами", і не найважчий. Набагато важче буде домовитися про розміри території, яку РФ поверне Україні, щоб війна стала на паузу і переговори офіційно почалися. По суті, Кремлю належить повторити домовленості в Стамбулі в березні 2022 р. про часткове виведення військ, але на цей раз натомість він отримає лише припинення вогню і згоду на переговори, а не проект мирного договору з демілітаризацією України та іншим.

Подобається чи не подобається Кремлю, але без повернення частини території Зеленський з ряду причин не може погодитися на припинення вогню і переговори, навіть якщо хоче і готується до виборів, щоб залишитися на другий термін. Без землі Зеленський може навіть і не пробувати оголошувати перемир'я і вибори, так як програє їх. З землею у нього шанс переобратися є. Але Кремлю доведеться повернути переконливий обсяг Землі, наприклад, відвести війська з Херсонщини за Північно-Кримський канал, а на Сході за річку Червону до Сватового, і однозначно повернути Запорізьку АЕС. Якщо в Кремлі до цього готові, то їм доведеться поховати Путіна офіційно, щоб процес пішов.

Наскільки зараз в Кремлі до цього готові – не зрозуміло. Схоже, що там все ще марять ідей вирішити всі питання однією великою пакетною угодою, вписавши туди Газу, Ізраїль, Сирію, санкції, "Північний потік-2" і ще щось. Це неможливо за визначенням, і буде можливо тільки, якщо танки Рамштайнської коаліції увійдуть до Москви, але зайве. Однак, в Кремлі до кінця грудня, по всій видимості, продовжать цим марити, поки не дочекаються нових неприємностей собі на голову.

Хто такий Сергій Климовський

Сергій Климовський - український історик і блогер, кандидат історичних наук, відомий археолог. Довгий час займався розкопками на території української столиці. Є творцем київського громадського музею "Замкова Гора". У блозі на своїй сторінці у Facebook аналізує питання політики, геополітики, російсько-української війни.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти