Спочатку іспит з теорії, після - водіння: як Кабмін змінив правила для автошкіл

10 жовтня 2021, 08:52оновлено 10 жовтня 2021, 16:45
Ці зміни мають поліпшити якість підготовки українських водіїв, але вчитися стане дорожче.
автошкола
В Україні змінили порядок навчання в автошколах / УНІАН

Днями Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою вніс зміни до типової навчальної програми підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів". Ці зміни планують запровадити через 6 місяців, тобто вже на початку квітня 2022 року.

Що по суті сталося? По-перше, Кабмін привів у відповідність статті про порядок підготовки водіїв з пунктом 24.3 правил дорожнього руху, де сказано, що навчати на дорогах загального користування можна тільки тих людей, які знають ПДР.

Ця норма не нова і давно присутня в правилах, але раніше вона ніколи не виконувалася. Тому що зараз в автошколах навчати водінню починали з другого тижня навчання, мотивуючи це тим, що людина, яка навчає водінню прирівнюється до водія і несе за все відповідальність.

відео дня

Тобто тепер Кабмін змінив порядок навчання, прирівнявши його до того, що діє в усьому світі (за винятком пострадянських країн).

Наприклад, у тій же Туреччині порядок такий: спочатку вивчають теорію, потім здають іспит і тільки після цього починають навчати водінню. Тому що навчитися водінню може навіть ведмідь, який їздить на велосипеді по манежу. Але це не те водіння - людина, яка вже навчається, має розуміти що таке перехрестя, які є дорожні знаки.

Загалом такі зміни мають позитивно вплинути на якість підготовки українських водіїв. Однак, є у цієї зміни і один істотний мінус.

На даний момент навчання категорії "B" (легкові автомобілі) складається зі 100 годин теорії і 40 - практики. І для того, щоб реалізувати новий порядок, автошкола вже не вписується в стандартні 2,5 місяці навчання. А це, у свою чергу, потягне за собою збільшення терміну навчання, а разом із ним - і збільшення вартості навчання.

Для того, щоб цього не сталося, за кордоном діє механізм, за яким теорію можуть вивчати самостійно вдома. Після цього вже здається тестовий іспит. І якщо Кабмін це прийме, то по суті, це не потягне за собою збільшення термінів і ціни і буде відповідати світовій практиці.

Володимир Караваєв, правозахисник, експерт з питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти