Зняти хрест або вдягнути труси: чому Заходу варто поквапитися з допомогою Україні

26 травня 2022, 19:24
Для України цей місяць без зброї по ленд лізу буде занадто важким. Ворог підступний і спробує максимально використати це коротке вікно можливостей.
Зняти хрест або вдягнути труси: чому Заходу варто поквапитися з допомогою Україні
Україну попереду чекає важкий місяць війни / УНІАН

Саме зараз на Донбасі тривають пекельні запеклі бої. ЗСУ критично не вистачає західної важкої зброї залпового вогню, літаків, засобів ППО і ПРО, яка почне постачатись по ленд-лізу лише з початком червня. Десь з середини червня і на початку липня вона опиниться на фронті.

Але для України цей місяць на фронті і в цілому по країні буде занадто важким. Ворог підступний і спробує максимально використати це коротке вікно можливостей своєї збройної і чисельної переваги на фронті.

Ніколи не зрозумію логіку США та інших партнерів. Що їм заважало доставити критично необхідну сьогодні ЗСУ зброю на три тижні раніше?!

відео дня

Взагалі, шановні партнери і наші союзники з США, ви самі оголосили цілі цієї війни для України та її партнерів по коаліції:

  1. Перемога;
  2. Повне відновлення територіальної цілісності України в межах кордонів, визначених міжнародним правом;
  3. Виснаження Росії, щоб вона більше ніколи не мала військового потенціалу вчиняти акти агресії по відношенню до інших країн.

Але дивним чином алгоритм політики постачання зброї по Ленд лізу суперечить задекларованим США публічно цілям, що є для реаліті-політики абсурдним підходом. Зброя постачається дозовано і таким чином, щоб Україна вистояла за рахунок великих людських втрат. Але й не мала змоги ефективно оборонятись і здійснювати контрнаступальні дії.

Шановне панство, ви з‘ясуйте, перш за все, для себе: чого насправді ви прагнете, а потім публічно декларуйте свої цілі і синхронізуйте з ними свої дії. Бо така країна, як США - з настільки міцними і злагоджено працюючими державними інститутами - в принципі не може діяти недолуго у вирішенні настільки простих для неї проблем. Десь, на якомусь рівні цієї машини існує якась суб’єктивна перешкода. Тобто шкідливий саботажник. Яким(ми) мають займатись відповідні компетентні органи федерального рівня в США.

читайте такожКремль обрав нову стратегію, або Чому війна в Україні розтягнеться на місяціАдже такі дії призводять до додаткових масових смертей українців. А західних партнерів роблять спільниками військового злочинця Путіна.

Якщо зовсім спростити цю думку: шановні партнери України по антипутінській коаліції, ви або зніміть хрест, або вдягніть труси.

Бо дуже дорого коштує Україні така ваша політична гра.

P.S. Безумовно Україна дуже вдячна Заходу за підтримку. Але Україна воює за весь західний світ. При цьому виправляючи його багаторічні помилки у політиці і відносинах з Росією.

Юрій Радухін, публіцист, політичний експерт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти