Збирай-но ти, Володю, манатки і провалюй з Кремля

17 червня 2023, 06:20
Усе, що зараз дійсно серйозного у світовій політиці відбувається - відбувається на півдні України.
Путина
Кіссінджер уже готовий списати Путіна, каже Кох / фото: скріншот з відео

Минув один рік і сто одинадцять днів війни. Сьогодні карти ISW показують невелике просування ЗСУ в районі на схід від Макаровки (те, що тепер називають Бердянський напрямок). А на інших ділянках я, скільки не дивився, ніяких змін на побачив. Може погано дивився…

Пройшов Рамштайн-13. Все досить позитивно. Багато уваги приділяється ППО. Союзники додатково поставлять ще 14 Леопардів-2. Починається навчання українських льотчиків роботі на F-16. Такими темпами, цілком можливо, ці літаки до серпня з'являться вже в українському небі.

Стара лисиця Кіссінджер заспівав вже по-іншому. Раніше він все говорив, що немає ніяких варіантів і з Путіним потрібно домовлятися. Потрібні якісь розміни, типу "території на мир" і т.д. і що він, мовляв, великий майстер човникової дипломатії, готовий підключитися до пошуків мирного вирішення української проблеми.

відео дня

А сьогодні в інтерв'ю головному редактору Bloomberg Джону Міклетвейту, він сказав: "Я хотів би, щоб Росія визнала, що її відносини з Європою повинні бути засновані на угоді і свого роду консенсусі, і я вірю, що ця війна, якщо вона закінчиться належним чином, може зробити це досяжним". На питання, чи зможе Путін залишитися при владі, якщо війна закінчиться на таких умовах, Кіссінджер відповів: "це малоймовірно".

Іншими словами, він визнав, що мир може бути укладений на умовах, які виключають перебування Путіна при владі. Це те, що він назвав "консенсусом". Хороший "консенсус", який передбачає відправку Путіна в утиль!

Цікаво, кого він має на увазі в Росії, хто підпише таку угоду з Європою? Кого він там побачив у Москві, хто скаже: що ж, раз мир можливий тільки за умови відставки Путіна, то так тому і бути. Збирай-но ти, Володю, манатки і провалюй з Кремля... ми тут все вже без тебе вирішили. (Ну це я так, з єхидства... це старий пірдун Кіссінджер мене сильно дратує своїм невгамовним бажанням давати поради, яких у нього ніхто не просить).

І ось ще що. Вже другий день всі коментують статтю Караганова про те, що врятувати світ від третьої світової війни можна тільки атомним бомбардуванням Познані. Всі непритомніють і закочують очі. Добре, типу, Соловйов з Дугіним фантазують. А тут солідна людина, з красивою лисиною... ми його за свого приймали... а він тут таку дичину несе... його ж розумні люди читають. Це ж не ток-шоу яке-небудь.

Тут Костянтин Сонін навіть розписав Караганова як творця факультету світової економіки і світової політики НДУ ВШЕ, який (факультет) на рівних конкурує з самим МДІМВ! І ось, мовляв, навіть такі титани заговорили про ядерний удар! Це все неспроста, жах, жах... настав кінець світів!

Хто такий Альфред Кох

Альфред Рейнгольдович Кох (28 лютого 1961, Алтай, Східноказахстанська область) — колишній російський державний діяч. У 1990-х роках був головою Держкоммайна Росії та заступником голови уряду Російської Федерації, з 2014 року проживає у Німеччині.Підтримав Україну та розкритикував дії Володимира Путіна за російського вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

А як на мене, так все це смітник. І ФМЕМП ВШЕ і МДІМВ. Одна назва чого варта: факультет... бла-бла-бла ... світової політики. Це що за професія така: "світова політика"? Ти чому вчишся? Як чому? Світовій політиці!

Невелика честь скласти конкуренцію МДІМВ. Яких висот досягла ця кузня дипломатичних кадрів ми бачимо на прикладі нинішнього Лаврівського МЗС. Небензя, "Бойові комарі", Рябков, "збирайте манатки".... Та й сам Лавров з його безсмертним "дебіли, мля...". Це рівень? Що ж, це, напевно, не велике досягнення, його переплюнути, га?

Особисто я так розумію, що все це "про попихтіти"... Власне, саме цим Караганов і займався все своє життя. Семінари, конференції, форуми, брифінги, доповіді та звіти, панелі, спікери, реферати, семінари... відрядження, гонорари, фуршети, обіди, готель оплачує приймаюча сторона…

А ти цього знаєш? Може, з ним познайомити? Передай, будь ласка, записочку! Є одна тема, допоможеш проштовхнути? У вас з ними стосунки? Вкинь їм думку... і так далі…

Металася людина по світу: з Нью-Йорка в Сінгапур, з конференції на форум, з форуму на пленум, з Пленуму на раду із зовнішньої і оборонної політики... Валдай там, Ізборський клуб, дурниця всяка... Гарварди з оксфордами. Професор Караганов, а як ви вважаєте? А я ось так вважаю ... Ай як цікаво…

А тут раз: і СВО. Замкнений як пташка в клітці. Ні тобі гонорару за виступ, ні тобі номера в Хілтоні (4 зірки, зі сніданком) за рахунок запрошуючої сторони... сидиш на жебрацькій професорській ставці і смокчеш лапу... як простий інженер.

Секретарка дзвонить: Сергію Олександровичу! У нас договір з АП закінчується в цьому році на консультування по світовій політиці. Треба йти продовжувати. Або як? Так, так ... звичайно ... треба йти ... З'єднайте мене з Ушаковим. Спробую напроситься до нього на прийом.

Сергій? Це Ушаков. Шукав? Як справи? Чогось ти давно нічого путнього не писав. Що кажеш? Порадитися хочеш? Ну, приходь, порадимося. І так, тут мені мої кажуть, що у тебе там договір закінчується, так ти його збираєшся продовжувати? Так? А кошторис є? Ось і приходь. Заодно кошторис обговоримо…

Сходив Сергій, порадився. І зрозумів що треба йому гівна поїсти. Інакше зуби на полицю. А він і не гордий: гівна так гівна. Познань, значить, бомбити будемо. Атомними бомбами. Хе-хе. Папір все терпить! Мели Ємеля - твій тиждень! Натомість кошторис затвердили без зауважень. Три дні ганьби і п'ять років щастя. За це можна і випити ... заслужив!

Ось і вся велика таємниця статті Караганова. Коротше: не звертайте уваги. Кремль остраху наганяє. А Караганов - дрібна шістка на підсосі. Всю цю кремлівську макулатуру, що вони пишуть, треба просто спалити не читаючи. І розігнати і Мдімошну шушеру і караганівську шарашкіну контору. Все це ні про що. Джентельмен у пошуках десятки. Купіть астролябію. Сама міряє. Що міряє? Все міряє. Приїхав жрець. Йоганаан Марусідзе. Все, закрили тему. Не читайте до обіду Караганова. Втім, не читайте його і після обіду.

Все, що зараз дійсно серйозного у світовій політиці відбувається - відбувається на півдні України. Ось на що потрібно дивитися пильно і упереджено. Бо там кується наша перемога. Кується страшно і криваво. Але одна буде викувана.

Бо наша справа праведна, ворог буде розбитий. Перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти