Сусід, який вічно псує всім нерви

13 грудня 2022, 19:20
У Орбана проблема з верховенством права і корупцією. Гроші йому блокують за це. А він блокує важливі для ЄС ініціативи.
Віктор Орбан
Орбан-сусід, який вічно псує всім нерви, вважає Фурса / скрін

ЄС погодив допомогу Україні у розмірі 18 млрд доларів на 2023 рік. Довго погоджував, але зробив це.

ЄС довго намагається домовиться про 9-й пакет санкцій для Росії. І поки не домовився?

Чому?

відео дня

Уявіть, що ви потрапили в чатік ОСББ і там 27 осіб. І вам треба пофарбувати стіну, утеплити під'їзд або просто вибрати горщик для кактуса і зробити це так, щоб погодилися всі. Уявили? Тихий жах.

Але в ЄС все трохи краще. Начебто. Будинок інтелігентний. І тільки на першому поверсі живе забулдига, якому квартира дісталася у спадок. І він переїхав туди, припустимо, з Сизрані. З Сизранських угорців він. І виселити його ніяк не можна. Можна відключити опалення. Можна не давати гарячу воду. Але ось виселити не можна. І цей забулдига "баба Яга проти". Ще й тому, що йому доплачує забудовник, який давно хоче побудувати на місці вашого будинку офісний центр газової компанії. І постійно намагається внести смуту. І не дати будинку написати колективну заяву в прокуратуру на цього забудовника.

Але забулдига собі на думці, тому він вічно псує всім нерви. Але до кінця не йде. Тому що без гарячої води жити погано. І без опалення. Особливо взимку. І хоче він і в будинку жити, в теплі, і конверти від забудовника отримувати. А отже треба йому створювати максимально багато шуму. Для забудовника. Торгуватися з сусідами. Але завжди погоджуватися. Щоб не провести зиму в холоді.

Ось такий ось чудовий сусід. Орбан з Угорщини.

У підсумку він довго блокує пакет допомоги Україні. Але в підсумку зміг виторгувати собі частину грошей ЄС, які йому заблокували за погану поведінку. І врешті-решт підтримав, що дозволило забезпечити консенсус. Ви ж можете собі уявити, як забулдига може псувати обстановку в під'їзді. І ось у Орбана проблема з верховенством права і корупцією. Гроші йому блокують за це. А він блокує важливі для ЄС ініціативи. І тут Україна просто потрапляє під руку. Та ще й Путіну приємно. Це важливо для конверта.

Те саме стосується санкцій. "Баба Яга проти", бо Орбану хочеться, щоб його попросили. І це дозволить йому виторгувати ще трохи грошей. Від ЄС. І показати Путіну, що "Батя я намагаюся" і заслужив конвертик.

У підсумку, Угорщина завжди голосує. Бо залежність економіки Угорщини від ЄС на порядок вища, ніж від грошей Путіна. Нехай останні і дозволяють Орбану купувати популізмом дешеву популярність. Але без грошей ЄС все впаде. І Орбан це знає.

Так що буде 9-й пакет санкцій. Трохи пізніше. Коли знову закінчиться торгівля Орбана.

І так, для всього будинку було б непогано такого сусіда виселити. Але немає в документах цього кооперативу такого правила. І виселити не можна. Він може тільки сам виїхати. Але не буде. Бо гроші.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти