Союз диктаторів Путіна і Лукашенка: хто виграв, а хто в програші?

12 вересня 2021, 07:45
Поки Білорусь незалежна, шанси на інтеграцію в Європу відразу ж після падіння режиму Лукашенка дуже великі.
Путін, Лукашенко
Олександр Лукашенко і Володимир Путін / Reuters

Схоже, братові нашому, Олександру Григоровичу, все ж таки, викрутили руки. Зовсім влитися до складу Росії він не погодився і до цього, судячи з деяких ремарок Путіна, ще дуже далеко. Але на багато що і погодився, зробивши такі потрібні Путіну подарунки до виборів.

Хто виграв, а хто в програші?

Виграв трохи російський режим і особисто Путін В. В. Ніякої особливої радості від зближення з Білоруссю не буде, але, по-перше, вони живуть в минулому і цього не розуміють, по-друге, базовим електоратом Єдиної Росії це буде сприйматися, все ж, в плюс, що важливо на тлі масштабних мінусів. Щось, напевно, в обмін на його хорошу поведінку, пообіцяли і Лукашенку.

відео дня

читайте такожРосія поглинає Білорусь: Лукашенко заявив про "прорив" по Союзній державі з Москвою

А хто програв?

Головним переможеним від зміцнення союзу двох диктатур є народ Білорусі. Поки Білорусь незалежна, шанси на інтеграцію в Європу відразу ж після падіння режиму Лукашенка, дуже великі. Білорусь же в обіймах російської імперії буде розділяти її долю.

Я вважаю, програв народ Росії. І тому що свято відновлення єдності буде оплачуватися пересічними громадянами Росії, і, головне, тому, що до тих територій, де росіян ненавидять як окупантів і поневолювачів додається і Білорусь. Власне, ставлення до росіян почало погіршуватися з самого моменту відкритої підтримки Лукашенка після його провалу на виборах. Але тепер буде ще гірше.

Втім, сподіваюся, все це в доступному для огляду майбутньому закінчиться!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти