Порятунок Росії від поразки, або Що не так із попередженнями Байдена про вторгнення

13 червня 2022, 06:21
Історія з Україною показала, що американські розвідники теж уміють лажати.
Історія з Україною та Афганістаном показала, що американські розвідники теж вміють лажати
У США навколо розвідки дикий скандал – два найбільших провали менш ніж за рік, і один із них через Україну / Колаж Reuters, УНІАН

З приводу "Байден всіх попереджав, а його ніхто не послухав" слід зазначити кілька речей.

Перш за все, в США навколо розвідки дикий скандал – два найбільших провали менш ніж за рік. Перший – коли американська розвідка говорила, що в Афганістані все добре, і довелося драпати з ганьбою на весь світ. Другий – коли вона оцінювала здатність України протистояти Росії горезвісні "два-три дні".

Тож без ілюзій. Історія з Україною та Афганістаном показала, що американські розвідники теж уміють лажати.

відео дня

Крім того, в адміністрації Байдена продовжують працювати відверто проросійські елементи: Бернс (глава ЦРУ, колишній посол США в Росії і відвертий недоброзичливець України, був завжди проти вступу нашої країни в НАТО) і помічник Байдена Салліван. Це тільки явні агенти впливу, яким перемога нашої країни не потрібна.

Багато говорять про візит Бернса до Києва 18 січня, але забувають про вкрай незрозумілий візит Бернса в Москву восени минулого року. Аж на два дні, хоча щоб попередити про "наслідки вторгнення" достатньо було й одного дня.

Значить, була ціла серія зустрічей із незрозумілм порядком денним. Та й Блінкен до війни поводився дуже підозріло, коли в кожній своїй промові напирав на виконання "Мінська". Але зараз, за моїми спостереженнями, він уже на правильній стороні.

читайте такожВійна в Україні може затягнутися на роки: як завадити Росії відгризати шматки нашої землі

В цілому, це вкидання переслідує дві мети:

1) розвідка США прикриває свою дупу;

2) проросійська група в США відчайдушно намагається врятувати росіян від поразки, загальмувавши допомогу Україні. Упевнений, що скоро почнуть качати тему про "дику корупцію", щоб підірвати довіру до нашої армії, яка нібито може залишити або продати зброю ворогові.

Крім того, коли ви думаєте, що, поширюючи такі відомості, б'єте по "слугам", то сильно помиляєтеся. Б'єте ви і по ЗСУ теж, тому що можуть початися бродіння і затримка за допомогою, що призведе до додаткових жертв.

читайте такожСтрашний сон російських силовиків став реальністю

Проте до війни справді ніхто не готувався (хіба що в останні два три місяці почалася підготовка). Гроші витрачалися на дороги, а не на заливку бетоном прикордонних областей і закупівлю ракет та зброї. Але у нас зараз один ворог – Росія. Ворог намагається розгойдати нашу єдність, у тому числі через деякі західні ЗМІ.

Я нікого ні в чому переконувати не збираюся, але, граючи в ці ігри, ви погіршуєте становище країни і нашої армії. Вибір за вами. Але, по-моєму, краще не бути "корисним ідіотом" для ворога.

читайте такожКремлівський пасьянс: хто стане наступником Путіна

Беріть приклад з Ізраїлю. У них розбір польотів відбувається тільки після війни, коли країні нічого не загрожує. І там знімають командирів, навіть якщо операції були вдалими, але не оптимальними.

Тож вірити можна тільки в себе, в народ, в армію. Решта зараз не має ніякого значення.

Тарас Загородній, політичний та економічний експерт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти