США та ЄС обговорюють з Україною мирні переговори: що нам пропонують

4 листопада 2023, 18:38
7611
Україні пропонують деякі гарантії безпеки НАТО навіть без офіційного вступу до альянсу.
США та ЄС обговорюють з Україною мирні переговори: що нам пропонують
С Украиной обсуждают сценарий мирных переговоров / Коллаж: Главред, фото: посольство Украины в США, ua.depositphotos.com

NBC: США та ЄС обговорюють з Україною мирні переговори з Росією. Зокрема, сторони говорять про те, від чого Києву доведеться відмовитись для досягнення угоди про припинення бойових дій. Стверджується, що Україна, швидше за все, має час до кінця року або трохи більше, перш ніж розпочнуться "терміновіші обговорення мирних переговорів".

Україні пропонують деякі гарантії безпеки НАТО навіть без офіційного вступу до альянсу для стимулу президенту Володимиру Зеленському для початку переговорів. Колишній високопосадовець Білого дому сказав телеканалу, що Україна може захотіти отримати більше часу для бойових дій, особливо з огляду на отримання важкої техніки, але "зростає відчуття, що вже надто пізно, і настав час йти на угоду".

відео дня

Немає впевненості, що Україна зробить ще один весняний наступ. Обговорення ведуться на тлі побоювань американських та європейських чиновників про те, що конфлікт зайшов у глухий кут, і про здатність продовжувати надавати допомогу Україні.

В адміністрації Джо Байдена також стурбовані нестачею сил в Україні, тоді як у Росії їх, "схоже, безліч". Київ, як стверджується, зазнає труднощів із призовом до армії. У США також стурбовані зниженням інтересу громадськості до російсько-українського конфлікту на тлі війни Ізраїлю та Хамасу.

Хто такий Олексій Голобуцький?

Олексій Голобуцький - український політолог, політтехнолог, експерт. Один з найбільш цитованих експертів-політолгоов в Україні. Заступник директора Агентства моделювання ситуацій. Живе в Києві, веде популярний блог на своїй сторінці в Facebook.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти