США категорично проти зміни режиму в РФ?

11 вересня 2024, 08:10
965
Я не знаю, в чиїх силах змінити позицію Заходу. Утім знаю. Це може зробити сам Путін.
США, Росія, Берингова протока
США та Росія / Колаж: Главред, фото: Офіс президента України, УНІАН, Вікіпедія

ВАЖЛИВЕ, ось як ситуація виглядає зі слів людини, яка багато і щільно спілкується з Вашингтоном і Брюсселем:

США категорично проти зміни режиму в РФ, а Європа, можливо, і не проти, але нічого для відходу Путіна робити не буде. Це факт, а не думка.

Їхня підтримка Російського опору має суто гуманітарний характер. Противники Путіна повинні мати можливість виїхати з країни і отримати посвідку на проживання, соціальну допомогу. Тим більше це часто талановиті й енергійні люди, які корисні країнам, що їх прихистили.

відео дня

Виходить, що наш єдиний союзник - Україна. Але Україна при цьому на спільні стратегічні дії не йде. Можливо, вважає, що ми нікуди не подінемося і все одно будемо займатися адвокацією її інтересів, там де нас слухають. У РФ все одно будемо "розгойдувати човен". Це помилка, але ще Можливо у Зеленського вважають, що внутрішньополітичні ризики від співпраці з "хорошими росіянами" більші, ніж здобутки.

Для нас це означає "залиш надії всяк, хто сюди входить" Але і для України ця ситуація дуже погана. Річ у тім, що за Путіна миру підписано не буде. Ніколи. У кращому разі якесь припинення війни і корекція лінії зіткнення з перетворенням її на негласний кордон. У цьому разі жодні інвестиції в країну, яка потребує відновлення економіки, не підуть. Хто вкладеться в землю, яка в будь-який момент може знову стати ареною війни? Немає договору, немає інвестицій.

У цій ситуації ще залишиться крихітна надія на внутрішньоросійську дестабілізацію, але без участі США і Європи, на мою думку, мало шансів на успіх. Бунт придушать, незадоволених посадять. Я не знаю, в чиїх силах змінити позицію Заходу. Утім знаю. Це може зробити сам Путін. Він може зробити щось настільки жахливе, що у них не буде іншого виходу. Але може і не зробити.

Руки опускаються.

Хто такий Марат Гельман

Марат Гельман - російський політтехнолог, публіцист, галерист, колекціонер і арт-менеджер. Колишній директор Пермського музей сучасного мистецтва PERMM. У період з червня 2002 по лютий 2004 року був заступником генерального директора Першого каналу. Один з творців Фонду ефективної політики.

Керівник Європейського культурного центру Чорногорії.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти