США почали переговори з Москвою через Карлсона

7 лютого 2024, 06:50
Завдання Карлсона - отримати від кремлівських бісів список англійською мовою їхніх побажань щодо капітуляції РФ.
США, ЗСУ
США, ЗСУ / Колаж: Главред, фото: 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, Офіс президента

Поява в Москві 2 лютого Такера Карлсона, екс-ведучого з телеканалу Fox News, звільненого у квітні 2023 р., викликала розбрід емоцій у соцмережах РФ. Чутка, що Карлсон прилетів, щоб взяти інтерв'ю у "путіна", поширювана через ЗМІ, ще більше стимулювала ватників і ра**истів до висловлювань.

Тверді ватники обурювалися, чому американець гуляє Москвою і ходить у Великий театр, а не на лісоповалі. Якщо приїхав за інтерв'ю, то швидко взяв і звалив, а він третій день тиняється в Москві. Мабуть, дрони наводить. Ватники, посвячені в закулісся, навпаки, мліли. Вони називали його майбутнім президентом штату Техас, що відокремився від США, і мріяли про громадянську війну там. Присвячені виходили з того, що Карлсон симпатизує Трампу, лає безмірно Байдена і діловито говорить про Московію. Ватники без фантазії просто жартували, що у РФ з'явився свій Карлсон.

Телеграм-канал "Кремлівська табакерка" розпускав чутки, що Карлсон приїхав від Трампа домовитися, що Дональд, коли стане президентом, віддасть Україну РФ, а вона натомість віддасть йому Іран. І тільки співробітники ФСБ із високим рівнем допуску знали, що Карлсон прилетів не за інтерв'ю, а за дорученням Байдена для перемовин про похорон "путіна", виведення військ з України та інше. Переговори настільки просунулися, що вимагають відправки в Москву людини, непов'язаної з адміністрацією Байдена, щоб не кидав на неї тінь перед виборами.

відео дня

Політичний оглядач Карлсон у темі й може професійно спілкуватися з московитами, які змінюють свою позицію не по днях, а по годинах. Його завдання отримати від кремлівських бісів список англійською мовою їхніх побажань щодо капітуляції РФ. Список має бути без фантазій, щоб у Білому домі могли з ним працювати. Завдання Карлсона фантазії відсікати і перетворювати двозначності расейської мови на конкретику англійської. Те, що Карлсон трампіст, дозволять Демпартії вказувати на нього і говорити - Дональд ще не став президентом, а шашні з Москвою вже завів. Обидві сторони створюють димову завісу.

"Путін" на зустріч із Карлсоном для інтерв'ю не поспішав і всі вихідні обходив лукашенка, возячи його по Свято-Ленінграду й околицях. Цим "путін" убивав двох зайців у своїй передвиборчій програмі.

Одним "зайцем" був лукашенко, який сидів у його автомобілі і демонстрував - РФ буде приростати Білоруссю. Обидва диктатори підписали 29 січня чергові папірці про плани створення на 2024-2026 р. "союзної держави" і не тільки обмивали це, а й намагалися якось візуалізувати для публіки, яка починає підозрювати, що Білорусь ще більш безрозмірна, ніж Сибір.

Другим "зайцем" були жителі Свято-Ленінграда, стривожені промовами держдумця Картополова, який запевнив їх, що українські дрони скоро бомбитимуть Ермітаж та Ісаакіївський собор. Картополов вміє нагнати страху, і треба було показати, що "путін" не залишить без захисту своє рідне місто. До вивезення колекцій Ермітажу в Москву поки не дійшло, але ідея перспективна, якщо готуватися до розпаду РФ і виходу з неї Інгрії.

Білому дому потрібно не інтерв'ю трампіста Карлсона з "путіним", а список від Кремля притомних побажань щодо капітуляції РФ. Для підтримки місії Карлсона Оперативне командування Збройних сил Польщі повідомило 4 лютого, що може з 5 лютого до 5 травня проводити "незаплановані воєнні дії" на кордоні з Білоруссю, з РФ і Україною, а також над Балтійським морем на схід від Гданська, тому просить усіх не літати там. Попри вихідний день держдумець Соболєв одразу заявив, - Польща може напасти на РФ.

З понеділка вже вся Держдума обговорюватиме, що означають "незаплановані військові дії" і в її лексиці до ЗСУ додасться ВСП. Якась частина Держдуми все ж займеться війною з Фінляндією, оскільки та відмовилася з 11 лютого відкрити переходи на кордоні з РФ. У війні з нею РФ уже втратила перший вертоліт Мі-8, який опівночі на 5 лютого впав в Онезьке озеро. Судячи з того, що водолази збирають гелікоптер на дні по частинах, расейська ППО заступила на бойове чергування не тільки в Бєлгороді, а й у відновленому Ленінградському військовому окрузі.

Складно уявити, в якому режимі працюватиме їхня ППО, якщо в Техасі відбудеться референдум про кордон, і він вийде зі США, про що мріють у РФ. Усі штати не будуть воювати з РФ, а Техас воювати зможе, і ніхто не знає, де закінчуються його кордони. Адже на референдумі можуть вирішити, що Тульська і Нижегородська області - це теж частини Техасу і вписати їх у свою конституцію.

Схоже, Байден визначився, на яку хвору точку у кремлівських бісів він буде зараз натискати насамперед. Це - відсутність у них серйозних союзників. Історія показує, що Московія може вести успішні великі війни тільки в союзі з кимось. У разі, якщо веде їх сама, то зазвичай програє, як це було в Кримську війну, в Японську і в 1920 р. у війні з Польщею. Фінську війну 1939-1940 р. вона поспішила припинити, тільки-но дізналася про можливість прибуття у квітні британців на допомогу до фінів. Винятком із правила були тільки війни з Османською імперією.

Наразі жодних союзників у РФ немає і не передбачається, крім Лукашенка. Але щодо його армії доречний жарт російського офіцерства часів першої світової війни про румунську армію. Вони говорили, треба 30 дивізій, щоб розбити Румунію як противника, або 30 дивізій, щоб захищати її як союзника. У будь-якому разі треба 30 дивізій. Розбивати лукашенку потреби у Кремля немає, але для його захисту 300 тис. солдатів, еквівалент 30 дивізій, може знадобитися.

Китай і КНДР на світову війну в союзі з РФ підписатися відмовилися. Кім Чен Ин ще 25 січня раптом заявив, що у нього економіка в "жахливому стані" і в регіонах не вистачає предметів першої необхідності. Він запевнив, партія з цим миритися не буде і терміново відправляє армію на будівництво заводів. Яка війна, всі на будівництвах.

З Китаєм все настільки очевидно, що Москва навіть посмикала тигра за хвіст, щоб переконатися, що він не зовсім заснув. Для цього ТАСС повідомила 2 лютого про нібито знахідку митниками Чити контейнерів із військовою формою для ЗСУ, що їхали транзитом через РФ із Китаю до Польщі під виглядом робочого одягу. На упаковці нібито було написано українською "Військова форма для ЗСУ". При цьому ТАСС була уповноважена заявити, що знахідка жодним чином не позначиться на відносинах РФ із Китаєм.

Залишається Іран, але там не бачать переконливих причин, чому він має воювати за інтереси РФ. Москва спробувала його переконати і підштовхнула іранських проксі в Сирії атакувати 28 січня американську базу "Фортеця-22" в Йорданії. У відповідь США ввечері 2 лютого вдарили по базах іранських проксі в Сирії та Іраку, а вже вранці 3 лютого РФ вимагала через це терміново скликати Радбез ООН. Франція сказала, терміново не вийде, тільки 5 лютого, і це явно закінчиться нічим. Іран навряд чи навіть подякує Москві, зважаючи на те, що в ЗМІ почали з'являтися пропозиції злегка пробомбити Іран і викликати цим повстання там. Інтриги Москви під прапором Ірану дедалі більше дратують Тегеран, і він, подібно до більшості держав Африки, займе нейтральну позицію, коли РФ битимуть.

Байден вказує кремлівським бісам на ситуацію з союзниками і додає, бити РФ буде не колективний Захід, а армії України, Польщі, країн Балтії та штату Техас, що буде боляче і принизливо. Ядерний шантаж уже марний, оскільки почало працювати правило ковбоїв, стріляти по тому, хто потягнувся за револьвером. Балачки з Москви про ядерний попіл та інше вже вважаються спробою розстебнути кобуру, оскільки РФ вийшла з усіх договорів про ядерну зброю. Тому дозволена тільки конвенційна війна, якщо Москві дуже хочеться її.

До конвенційної війни є чотири поправки.

Перша, в ній, крім України, вже може брати участь Техас і хто захоче. Решта штатів за Техас не відповідають. Це старий індіанський звичай, починати бойовий танець перед війною. Хто в танці бере участь, той іде на війну. Хто не бере участі, той передає Україні танки і літаки. У Європі ця танцювальна перекличка йде на повну.

Поправка друга, у Техасу є патрони і снаряди тільки для полювання на бізонів, але не для війни. У Техасі на війну з луками і мушкетами давно не ходять, оскільки воліють воювати за новими технологіями. Через це дефіцит снарядів не тільки в Техасі, а й у Європі, який не поспішають усувати, оскільки роблять ставку на нові технології.

Поправка третя, якщо Ебонітова паличка гратиме на піаніно, а не на нервах, то дещо з нових технологій отримають і ЗСУ. Якщо вибере нерви, то Техас та індіанці візьмуть все на себе, а ЗСУ впишуть у нові технології тільки як традиційну штурмову піхоту. Фахівцям з розмінування і здачі мостів противнику ніхто нові технології не дасть. Тільки мушкети з гнотами, які англійці і французи давали своїм союзникам індіанцям.

Поправка четверта. Деяких у Білому домі дедалі частіше спадає на думку, може спочатку переконливо відшмагати Москву і тільки після цього починати говорити з нею про транзит влади і перезавантаження, а не навпаки. Тим більше, що фахівці з культури запевняють, за одного битого двох небитих дають. Битий расеянець більш тямущий і поступливий, ніж не битий. Можливо, варто прислухатися до культурологів.

Джерело

Хто такий Сергій Климовський

Сергій Климовський - український історик і блогер, кандидат історичних наук, відомий археолог. Тривалий час займався розкопками на території української столиці. Є творцем київського громадського музею "Замкова Гора". У блозі на своїй сторінці у Facebook аналізує питання політики, геополітики, російсько-української війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти