США оголосили два нові пакети допомоги, але всі змішали коней та людей

4 липня 2024, 19:10
379
Учора з'явилася інформація, що Нідерланди дозволили передачу 24 літаків Ф-16.
США оголосили два нові пакети допомоги, але всі змішали коней та людей
Військова допомога для українців / Колаж: Главред, фото: Міністерство оборони США, Офіс президента

Нам оголосили два пакети допомоги, але наші медіа трохи змішали коней і людей.

Перший пакет - на $150 млн за програмою PDA. Це порівняно швидка передача зі складів армії США.

Включає: ракети до ЗРК HAWK, ракети до хаймарсів, снаряди 155 і 105 мм, 81 мм міни, ПТРК (TOW, джавеліни тощо), стрілецьку зброю, набої і гранати, вибухівку, запчастини, обслуговування тощо.

відео дня

Другий пакет - на $2,2 ярда за програмою USAI. Це розміщення замовлень промисловості на виготовлення ракет до Patriot і NASAMS.

Як повідомлялося раніше, США планують змінити черговість виконання контрактів на постачання ракет, щоб Україна отримала їх швидше. Плюс у тому, що ракети будуть, мінус - на це потрібен час.

Учора з'явилася інформація, що Нідерланди дозволили передачу 24 літаків Ф-16. З приводу чого одразу заверещав російський посол у цій країні. Мовляв, це законні цілі та ескалація!

Щодо законних цілей - та скільки завгодно. А ось щодо ескалації - нісенітниця. Ескалує тільки Кремль, захід якраз постійно гальмує, як у випадку з дозволом на удари по російській території.

Безумовно, РФ почне полювання за цими літаками, за якийсь час перший Ф-16 буде збитий або пошкоджений на землі. Це очікувано, бо йде війна. Росіяни почнуть в екстазі заламувати руки. Як і будь-яка втрата - це буде недобре.

Але факт у тому, що Ф-16 розширять можливості нашої ППО. І це тривожить росіян. Зокрема - тому що ускладнить завдання бомбардування КАБами.

І знову. Якщо до осені РФ не спроможеться форсувати мобілізацію, а нашій армії надійде все обіцяне, разом із Ф-16, стане трохи легше.

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти