Чи варто боятися російських "Ланцетів"?

28 липня 2023, 08:34
724
"Ланцет-1/3" велика проблема в зоні БД, але каталізувати апокаліптичність цієї проблеми, підігруючи російській пропаганді, теж не варто.
Ланцет
За місяць російські пропагандисти мають на руках менше 100 відео з "Ланцетів" / Колаж: Главред, фото: mil.in.ua

Я вже писав про те, що у Росії немає технічної і технологічної можливості виробляти тисячі дронів на місяць, не кажучи вже про десятки тисяч. І одним із прикладів став найбільш проблемний для нас "Ланцет".

Як приклад відсутності в Росії виробництва на тисячі "ланцетів" на місяць я наводив той факт, що кожен удар цих баражуючих боєприпасів фіксується на відео, а потім з пафосом і загальним радістю публікується у відкритих джерелах. Для російської пропаганди це просто свято, подібна публікація.

відео дня

При цьому, кожен місяць відсутні публікації тисячі відео з ударами "ланцетів". Немає сотень. Більш того, їх кількість не перевищує сотні!

Але, одна справа говорити абстрактно, а зовсім інша - аналіз за фактом. І з цією метою я проаналізував кілька десятків російських пабліків на публікації відео з "ланцетів".

Провівши аналіз і відсортувавши унікальні, а не повторювані відео, за 3 місяці, з травня по липень, отримані наступні цифри по ударам "Ланцет":

  • Травень-47
  • Червень-34
  • Липень - 55 (станом на 27.07)

Таким чином підтверджено факт, що в місяць російські пропагандисти мають на руках менше 100 відео з "ланцетів."

Є ще кілька особливостей в аналізі.

Я фіксував виключно сам факт застосування баражуючого боєприпасу, але не факт результативності поразки. Тим часом, на ряді відео вражався один і той же об'єкт декількома "Ланцетами", особливо модифікації "Ланцет-1".

Примітно, що траплялися відео ураження вже підбитої української техніки, але з різних ракурсів, що видаються за різні. Особливо часто це дублювання стосувалося БМП M2a2 Bradley. Цікаво й те, що всі відео з "Ланцетами" пропагандисти супроводжують словом "знищення".

Тобто, вони спочатку виключають той факт, що ураження "Ланцетом" може бути невдалим і навіть не пошкодить техніку, наприклад як в одному з відео з гаубицею Д-20. Але мова не про те, а про те, що навіть з урахуванням статистики збитих "ланцетів" і умовно не опублікованих відео не виходять тисячі або сотень.

Це все лише доводить те, наскільки у страху і непрофесіоналізму очі великі. Сказати можна що завгодно і зробити це може хто завгодно, а ось довести правоту своїх слів дано не кожному.

"Ланцет-1/3" велика проблема в зоні БД, але каталізувати апокаліптичність цієї проблеми, підігруючи російській пропаганді, теж не варто.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий Одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти