Країна-вандал: як Росія воює з музеями і кладовищами в Україні

9 травня 2022, 11:09оновлено 9 травня 2022, 13:09
Прицільним вогнем російської артилерії знищуються навіть місця парафіян УПЦ Московського патріархату.
Росія бомбить і спалює музеї та пам'ятки архітектури України
Черговий акт вандалізму – російська армія обстріляла ракетами старе єврейське кладовище в Глухові / Telegram-канал Об'єднаної єврейської громади України

Російська армія цілеспрямовано варварськими обстрілами знищує українські музеї, пам'ятки архітектури та об'єкти культурної спадщини.

У Київській області росіяни ще в лютому спалили музей Марії Примаченко. У Маріуполі розбомбили і розграбували музей Куїнджі. Днями вночі ракетним ударом знищили музей Григорія Сковороди в Харківській області.

Інший приклад. Свято-Георгіївський скит Святогірської лаври, розташований у Донецькій області, був святим місцем для парафіян УПЦ Московського патріархату. Але відтепер побачити його можна лише на фото. Російські військові вчора знищили його прицільним вогнем артилерії.

відео дня

Тож патріарх Кирило може передати своїм православним воїнам слова подяки. "Ми росіяни, з нами Бог", – говорили вони...

Ще один приклад і черговий акт вандалізму – російська армія обстріляла ракетами старе єврейське кладовище в Глухові. Можна було б списати це на випадковість, якби не кричущі антисемітські заяви глави МЗС РФ Сергія Лаврова. Після того, як Москва фактично звинуватила самих євреїв в організації Голокосту, ніяких сумнівів у тому, що Росія свідомо здійснює такі атаки на єврейську громаду, вже немає.

Раніше від обстрілів російської армії так само страждали місця масових єврейських поховань – Бабин Яр у Києві та Дробицький яр у Харкові.

Росіяни роблять це спеціально. Ізраїль повинен це розуміти і реагувати.

читайте такожТихий переворот в Росії: що вказує на те, що Путіна виводять з гри

Росія свідомо воює з українською культурою, і саме тому російська культура в усьому світі повинна бути скасована. Це – допустима і симетрична відповідь на дії російської влади.

Ну а в Україні після такого ніяким Пушкіним-Лермонтовим тим більше не місце. Думаю, тут навіть пояснювати нічого не треба.

Денис Казанський, журналіст

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти