Дивна тенденція у прогнозах західних ЗМІ

17 грудня 2023, 06:50
Бюджетних грошей для підтримки України в союзників дуже мало - але Росію все одно розкатають, так вирішили всі союзники, Україна має для того сили.
Дивна тенденція у прогнозах західних ЗМІ
Коллаж: Главред, фото: 43 окрема механізована бригада, 115-та ОБрТрО

Читаю ЗМІ і пабліки - і західні, і російські - і помітив одну цікаву тенденцію. З одного боку, як я й прогнозував, пішла хвиля "все погано" - гроші дадуть невідомо коли, дадуть мало, зброя вся скінчилась, мобілізувати нема кого, Європа нас бачити не хоче, Америці не до нас взагалі, всі втомились від України, ресурси Росії нескінченні, Путін воюватиме до упору...

Але з іншого боку, пішла помалу хвиля матеріалів протилежного скерування: буде новий контрнаступ, він однозначно буде успішний, українці перестали чіплятись за жорстке утримання територій і прагнуть "вбивати, вбивати і вбивати" чимбільше окупантів (Рьопке в Bild), Путін вже просто намагається залякуванням зберегти хороше обличчя за поганої гри "всі кинули РФ" (російські пабліки), "ЗСУ не використали ще 95% озброєнь, наданих союзниками - тому мають чим бити ворога" (Die Welt), G7 через брак власних коштів просто віддадуть Україні заморожені активи РФ (російські пабліки), "США і G7 знайшли шлях для законної конфіскації російських активів (і передачі їх Україні") (Financial Times)...

відео дня

Коротше, бюджетних грошей для підтримки України в союзників дуже мало - але Росію все одно розкатають, так вирішили всі союзники, Україна має для того сили.

Приємно, звісно. Але доволі дивна тенденція. Хоча я би не сказав, що твердження можна назвати геть нереалістичними і безпідставно оптимістичними. Так справді може бути.

Спостерігаємо, як розвиватиметься ситуація далі.

Хто такий Олексій Голобуцький?

Олексій Голобуцький - український політолог, політтехнолог, експерт. Один з найбільш цитованих експертів-політолгоов в Україні. Заступник директора Агентства моделювання ситуацій. Живе в Києві, веде популярний блог на своїй сторінці в Facebook.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти