Страшний сон російських силовиків став реальністю

9 червня 2022, 19:42
У верхівці російської влади почалися пертурбації, але харизма Путіна залишається потрібною.
В Росії почалося оновлення керівників середньої ланки
У Росії рвуться до влади надзвичайно цинічні та обережні люди, які поки що зацікавлені в Путіні / Reuters, УНИАН

Про нового "голову "ДНР" можна сказати наступне – страшний сон російських силовиків стався: їх почала відтісняти у владній вертикалі "секта методологів" на чолі з керівниками російської адміністрації президента Антоном Вайном та Сергієм Кірієнком.

Призначення нового керівника "ДНР" є пробним шаром по оновленню всієї середньої ланки в Російській Федерації, тобто рівня губернаторів.

Причому це оновлення, судячи з усього, задумується, в тому числі і для послаблення силовиків.

відео дня

Новий "керівник" "ДНР" Віталій Хоценко є випускником програми "Лідери розвитку", і, як ви вже здогадалися, саме Кірієнко створив і курував цю програму. Хоценко стоїть першим на сайті програми.

Це означає декілька моментів.

По-перше, Кірієнко і вся група, так званих, технократів, неймовірно цинічні і не мають жодних моральних принципів. Вони хочуть влади й зараз, і вони, як ніколи, близькі до цього.

Але вони неймовірно обережні, а тому ніяких різких кроків не буде. Їм потрібна харизма Путіна, щоб в його тіні створити свою більшість у політбюро. Зараз вони, як ніхто інший, зацікавлені в Путіні.

читайте такожРосійський корабель йде на дно: чому Путіна почали кидати свої

По-друге, їхній мінус – відсутність яскравого лідера. Але вони часто на голову сильніші в кулуарній війні проти інших груп. Тому ніяких лобових і швидких кулуарних воєн не буде. Натомість буде багато коротких кроків.

Їхня тактика – тактика тисячі порізів ворога. Поки проти них ніхто не готовий воювати (силовики аж надто замазані в попередню брехню щодо України).

По-третє, саме Кірієнко продав Путіну ідею повної анексії захоплених територій України. І ідея анексії стане головною на осінніх регіональних виборах. Погіршення життя і відчуття погіршення життя потрібно чимось перебивати. Їхня головна задача полягає в тому, щоб кореляція війни і поганого життя не об‘єдналися в єдиний меседж.

читайте такожУ кремлівському домі престарілих уже рвуться панталони: чому запахло поразкою Росії

Саме тому росіянам пропонуватимуть різні проміжні конструкції. І одна з них – "зате ми звільнили території і приєднали їх до Росії".

Вадим Денисенко, директор Українського інституту майбутнього, політичний експерт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти