Стратегія Путіна провалилася: чого чекати Україні

26 квітня 2022, 16:08
Продовження, терміни і ціна війни залежать від здатності України грамотно спланувати застосування матеріальних і людських ресурсів.
військовий РФ, війна в Україні
Путін не досяг своїх цілей у війні в Україні / УНІАН

Перемога у війні визначається стратегією, подивимося на стратегію РФ через два місяці війни:

1. Оточення основних адміністративних центрів - Києва та Харкова, дезорганізація управління країною та примус до капітуляції керівництва України.

Результат: цілі не досягнуті, капітуляція неможлива, керівництво України продовжує війну, Київ і Харків надійно обороняються.

відео дня

2. Зрив мобілізаційного розгортання України шляхом глибокого наступу на території 11 областей.

Результат: цілі не досягнуті, Україна продовжує мобілізацію.

3. Розсічення стратегічних магістралей України західніше Києва і північніше Кривого Рогу, щоб не дати можливість країнам НАТО надати будь-яку підтримку і постачання.

Результат: цілі не досягнуті, Україна захистила свої комунікації, НАТО нарощує військову підтримку.

4. Захоплення українських портів Причорномор'я та Приазов'я, створення коридору від РФ до Придністров'я.

Результат: цілі досягнуті частково - Приазов'я захоплено, але Миколаївська І Одеська області міцно захищені, і головні морські порти надійно обороняються.

5. Підрив економіки і деморалізація суспільства, щоб відмовитися від організованого опору.

Результат: цілі не досягнуті, економіка отримала підтримку Заходу, суспільство згуртувалося для війни до перемоги, всі політичні сили спрямовані на боротьбу з ворогом.

6. Розвал системи оборони, знищення військової інфраструктури.

Результат: цілі не досягнуті, сили оборони почали отримувати потужну військову допомогу країн НАТО, і значно підвищили свою боєздатність. Росія втратила понад 3200 одиниць бойової техніки, підтверджених документально, і не може відшкодувати такі втрати.

7. Захоплення Донецької та Луганської областей.

Результат: цілі не досягнуті, через два місяці Україна обороняє значні території Донбасу і багато великих міст.

Що далі?

1. Стратегічно Путін не зміг повністю домогтися жодної з поставлених цілей.

2. Росія втягнулася у війну на виснаження проти України, підтриманої всіма країнами НАТО і більшістю країн світу, які володіють в десятки разів великими ресурсами.

3. Захоплення Маріуполя ніяк не змінить стратегічне положення Росії, і тільки призведе до посилення опору, змусить Україну відмовитися від компромісів.

4. Технологічна перевага у війні після поставок заходу буде поступово переходити на бік України, що призведе до великих втрат РФ і втрати російською армією можливості утримувати захоплені території.

5. Для продовження війни Путіну доведеться проводити часткову мобілізацію, що завдасть величезної шкоди російській економіці, і деморалізує російське суспільство.

6. Україна захопила стратегічну ініціативу у війні. Росія здатна на окремі тактичні успіхи, але жодну зі своїх первинних цілей досягти нездатна.

7. Стратегія Путіна провалилася і шансів на падіння України ніяких немає. Продовження, терміни і ціна війни залежать від здатності України грамотно спланувати застосування готівкових матеріальних і людських ресурсів, а також масштабів залучення ресурсів озброєння і професійних військових кадрів з-за кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти