Доля безпеки Європи вирішується саме тут і саме зараз

3 вересня 2022, 06:53
Країни НАТО мають усвідомити - зараз вже минули усі бар'єри, і треба надсилати усю зброю, яка є в Європі в Україну.
Доля безпеки Європи вирішується саме тут і саме зараз
Ескалація в Європі буде, якщо Україна не буде мати снарядів для знищення окупантів / ua.depositphotos.com

"Потенціал армії можна визначити різними методами. Один з самих простих методів - оцінка армії, по-перше, по її бойовим з'єднанням, по-друге, по її резервним компонентам, по-третє, по мобілізаційному потенціалу.

Мобілізаційний потенціал - це здатність країни виставити необхідну кількість солдат та налагодити в необхідних розмірах виробництво озброєння та спорядження. Виробництво озброєння та спорядження - це відповідальність цивільного сектору.

В усіх минулих війнах саме мобілізаційна база гальмувала швидке розгортання наших збройних сил. Протягом кількох місяців чоловіків можна зробити солдатами, але в минулому нам знадобилось щонайменше два роки, щоб їх озброїти.

відео дня

Зараз ми не маємо мобілізаційної бази, яка б дала нам можливість швидко вступити в війну. Наша мобілізаційна база недостатня для забезпечення наших власних потреб, а тим більше для підтримки в тривалій війні наших союзників. У світовій війні союзники можуть використати протягом кількох тижнів свої запаси гармат, танків, літаків та снарядів. Можуть повторитись ті нещасні дні, які ми пережили у другій світовій війні. Солдати пам'ятають час, коли усі гвинтівки були відправлені до Європи та Британії. Це стосується не тільки гвинтівок, але й польової артилерії. Якщо завтра почнеться війна, нам доведеться вчинити так само.

В останні дні моєї служби в Пентагоні у вищих колах цивільної влади став відчуватись інший вплив, більш сильний ніж економія на армії. Це так званий "мирний наступ" - раптова зміна дипломатичної тактики Росії, яке осяяло довірливий світ променем надії.

Але я впевнений, що тільки присутність військ НАТО та наше стратегічне авіаційне командування з базами бомбардувальників так довго стримували червоних. Роспуск збройних сил НАТО та ліквідація наших баз залишаються основним завданням російської дипломатії".

Мет'ю Ріджвей, генерал армії США, цитати з його мемуарів "Солдат". 1956-й рік.

Звучить як пророцтво.

Висновки:

1. Для перемоги у війні мобілізація промисловості важлива в той самій мірі як і мобілізація солдат в армію. Кожне підприємство, яке може виробляти необхідне для війни або надавати сервіси, необхідні армії - мають бути вбудовані в систему забезпечення.

Бізнес та робітники підприємств мають отримати від держави передусім не автомати, а плани виробництва.

2. Країни НАТО мають усвідомити - зараз вже минули усі бар'єри, і треба надсилати усю зброю, яка є в Європі в Україну, доля безпеки Європи вирішується саме тут і саме зараз. Ескалація буде, якщо Україна не буде мати снарядів для знищення окупантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти