Божевільний екіпаж пускає ракети в мирні міста, ведучи літак до катастрофи

24 травня 2023, 19:20
Росія - це літак, екіпаж якого збожеволів, дістав десь смертоносні ракети і б'є ними по містах внизу.
Путін осоромився на публіці
Росія - це літак, екіпаж якого збожеволів, вважає Ейдман / скріншот

У російських лібералів заведено порівнювати Росію з літаком, захопленим терористами. Мовляв, пасажири (росіяни) - заручники, жертви банди путінських терористів.

Гарно. Однак, використовуючи цю метафору, дуже важко розрізнити терористів і їхніх жертв. 5 мільйонів силовиків - теж заручники? А 2,5 мільйона чиновників? А мільйони вчителів, які допомагають обдурювати підростаюче покоління і фальсифікувати вибори? А підгодований владою бізнес, а журналюги-пропагандисти, а співробітники держкорпорацій, а одержувачі різних державних грантів на "культурку"? А багатомільйонна телеграм-аудиторія канібалів-воєнкорів, а телезомбі мордою в солов'їному посліді?

Мої, що не втратили розум друзі в Росії, кажуть, що відчувають себе ізгоями і намагаються не висловлювати публічно свої погляди - заклюють, а то і донесуть. Адже безліч подібних випадків загальновідомі. Доносять на розмови в автобусах і ресторанах, на роботі і в школі. Хто доносить? Терористи чи їхні жертви?

відео дня

Я б запропонував іншу аналогію. Росія - це літак, екіпаж якого збожеволів, дістав десь смертоносні ракети і б'є ними по містах внизу. Масовий психоз поширився і на пасажирів, вразивши, в тій чи іншій мірі, більшість з них, і вони кричать браво при кожному вибуху ракети.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) — російський соціолог, один з найбільш публікованих дослідників путінізму як соціальної і політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агенцію "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го по 2005-й рік Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним з підписантів опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Лейпцига, Німеччина.
Ігор Ейдман в 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга "Система Путіна: Куди йде нова російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор багатьох публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках у соцмережах. У своїх матеріалах він детально розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скрєпи" і "русский мир".

Меншість, що зберегла розум, намагається свою нормальність, що стала кримінальною, занадто відверто не демонструвати, щоб не нарватися на неприємності. Ті, хто зміг роздобути парашути, зістрибнули з цього божевільного літака. Тільки одиниці не бояться чинити опір, але їх швидко нейтралізують, щоб не заважали вакханалії безумців.

Божевільний екіпаж пускає ракети в мирні міста, ведучи літак до катастрофи, під радісні крики пасажирів, які сплять.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти