Божевільний корабель

3 березня 2022, 08:13оновлено 30 березня 2022, 16:38
Божевільний капітан збирається вирушити до раю, забравши з собою всю команду, і впевнено веде корабель на рифи.
Божевільний корабель Росія неминуче зіткнеться з рифами
Російські офіцери в рай не поспішають, але активно допомагають капітану вести корабель до катастрофи / Reuters

Капітан самотнього, неабияк прогнилого корабля одержимий маніями величі і переслідування. Це параноїк, який вирішив увійти в історію як гроза всього світу, імператор морів. Він одночасно боягузливий і агресивний.

Капітан перетворив свою каюту на бункер, періодично збирає команду і несе перед нею якусь маячню про велич їхнього корабля, на багатство якого зазіхають світові держави. А тих, хто сумнівається в цьому, труїть щурячою отрутою або кидає зв'язаними в трюм.

Мирні судна, що проходять повз, він наказує "звільняти", тобто брати на абордаж.

відео дня

читайте такожЧому РФ може прощатися з Сибіром, а шопінг у росіян буде тільки на ринку в Ухані

Божевільний капітан збирається вирушити до раю, забравши з собою всю команду, і впевнено веде корабель на рифи.

Його наближені-офіцери до раю не поспішають, але активно допомагають капітану вести корабель до катастрофи. Вони звикли у всьому догоджати маніяку, якого бояться більше корабельної аварії.

Роками їхня кар'єра цілком і повністю залежала від того, наскільки їм вдається догодити капітану. Буде він ними задоволений – будуть піастри і ром. А розгнівається – велить кинути в трюм на сухарі і воду. Тому наближені автоматично виконують всі забаганки і безумні фантазії капітана, навіть не замислюючись, що він веде їх до загибелі.

Жебраки, обірвані, напівголодні матроси вірять своєму капітану і вважають його найкрутішим у світовому океані. Вони щиро переконані, що всі інші кораблі хочуть на них напасти і відібрати багатства, які зберігаються в капітанській каюті. Команда ніколи не бачила ці багатства, але дуже пишається і дорожить ними.

читайте такожБез Mastercard, Apple, зарубіжних авто і гугл-карт: у Росії настає нове "казкове" життя

Матроси масово гинуть під час нападів на інші кораблі, але вважають, що якби не вони вдарили першими, то напали б на них, і тільки капітан може захистити їхній корабель від ворогів. Вони переконані, що капітан краще знає, куди рулити: сказав на рифи – значить так треба...

Напившись найміцнішого рому, з піснями і п'яним улюлюканням капітан, його офіцери і матроси ведуть божевільний корабель на величезні рифи. Зіткнення неминуче.

Ігор Ейдман, соціолог, публіцист, автор книги "Система Путіна"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти