Тепер Криму буде важче за Донбас

24 вересня 2023, 19:52
Удар в Севастополі - це досить бадьорий і рішучий сигнал ЗСУ України, що вона не відмовляється від свєї мети звільнити всі окуповані землі.
Штаб ЧФ РФ у Севастополі після удару
Штаб ЧФ РФ в Севастополі після удару / Колаж: Главред, фото: скріншот

Кремль страшно боявся виникнення "другого фронту", крім російсько-української війни, яка пожирає всі сили путінської Росії. Тому Росія стала здавати свої позиції в Сирії та Ірані - Китаю, на Південному Кавказі - Туреччині.

Вся російська пропаганда видає цю геополітичну поразку Кремля як прояви перемоги і мудрості президента Путіна.

відео дня

Тепер, коли путінська Росія легко здала Карабах і Вірменію альянсу Туреччина-Азербайджан, Кремлю буде легше "повернути" Крим і Донбас Україні. Росії краще зараз, до кінця року, самостійно закінчити війну і вивести свої військам з території України, ніж отримати в недалекому часі непереборні проблеми для майбутнього російської держави.

Сенсаційний, за своєю військовою-політичною ефективністю, ракетний удар ЗСУ по штабу Чорноморського флоту в Севастополі, в той час, коли президент Зеленський важко бореться на дипломатичному фронті в Америці, це явно не стратегія "виснаження", на який розраховував Кремль. Це досить бадьорий і рішучий сигнал ЗСУ України, що вона не відмовляється про свою мету звільнити всі окуповані землі.

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) — український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь у першій президентській кампанії екс-прем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го-керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, директор соціологічної служби "Український барометр".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти