Тиха коронавірусна катастрофа в ОРДЛО

8 жовтня 2021, 19:34
Ще в середині вересня було відомо, що госпіталі на окупованих територіях завантажені на 100%. І з тих пір ситуація тільки погіршилася.
ДНР, прапор
На окупованих територіях - катастрофа з медициною / УНІАН

У Донецьку справжня катастрофа із захворюваністю коронавірусом. Лікарів не вистачає, кисню не вистачає, місць у лікарнях немає, швидкі не приїжджають на виклики. Точні цифри захворюваності і смертності приховуються, але судячи з усього, вони величезні.

Проблема настільки масштабна, що її почала визнавати навіть окупаційна адміністрація. Якщо раніше практично заперечували епідемію, визнаючи всього кілька десятків хворих в день, то тепер вже визнають по 600-700. Ще в середині вересня заявили, що госпіталі завантажені на 100%. І з тих пір ситуація тільки погіршилася.

читайте також"ДНР" отримала підлий удар у спину від братньої РосіїВідразу у двох моїх знайомих захворіли батьки, які залишилися в ОРДЛО. Мати одного померла майже відразу, при цьому тест на Ковід їй не робили (тестів теж немає), тому в загальну статистику вона не потрапила. Інший зараз рятує батька, раніше щепленого російським "Супутником". Це не допомогло - людина у важкому стані.

відео дня

У лікарню батька вдалося покласти дивом - якраз збіглося так, що хтось помер і звільнилося ліжко. Але в самій лікарні ситуація жахлива. Лікарів немає (лікарі, отримавши російські паспорти, масово звільняються і їдуть до Росії, не бажаючи працювати за 8 тисяч рублів). Кисню немає. Кожен день в палаті помирає, як мінімум, одна людина.

За відсутності кисню лікарі пропонують хворим самим собі купувати кисневі концентратори. Але їх в ОРДЛО теж немає - привозять мало, і майже відразу все розмітають. Привезти з України неможливо - КПВВ перекриті бойовиками. Залишається або везти з Ростова (на кордоні таке обладнання пропускають тільки за хабарі), або купувати вдвічі дорожче у перекупників. У підсумку товаришеві концентратор обійшовся майже в тисячу доларів (у нас можна купити в Інтернеті за 300-400). Зрозуміло, що у більшості хворих просто немає таких грошей, і їм залишається тільки приречено сподіватися на можливості свого організму.

Допомагає таке обладнання слабо (сатурація з 60 піднялася до 70), але це хоча б щось. Іншої допомоги в "ЛДНР" людям немає.

Загалом, якщо у вас ще залишилися рідні в ОРДЛО, постарайтеся переконати їх виїхати звідти. Росія влаштувала справжній геноцид жителів Донбасу, кинувши людей напризволяще. Люди опинилися в безвихідній ситуації - поскаржитися, попросити допомоги, описати реальний стан речей вони не можуть, так як в бандитській резервації будь-який розголос просто заборонений.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти