Точність "сучасних" ракет Росії різко знизилася

9 лютого 2024, 06:10
Тобто, інциденти на Воткінському заводі, що супроводжуються підвищеним вогневиділенням, не рідкість. І ось чому.
Точність 'сучасних' ракет Росії різко знизилася
Ракети / Колаж: Главред, фото: скріншот, Генштаб ЗСУ

Учора ввечері всі із захопленням спостерігали за тим, як у районі Іжевська, нізвідки не візьмись, а виник вогненний гриб.

Дуже швидко всі стали знавцями цього району і на рівні місцевих аборигенів з усією відповідальністю заявляли, що вибух на території Воткінського заводу, який виробляє ракети до ОТРК "Іскандер-М", МБР "Тополь-М" і "Ярс", а також Р-30 "Булава".

Буквально відразу ж місцева влада заявила, що вибух, який стався, став наслідком планових випробувань ракетних двигунів. Тільки не пояснили, наслідком планових випробувань, що відбулися за планом, або ж не за планом?

відео дня

Річ у тім, що 4 серпня 2023 року на Воткинському машинобудівному заводі, в цеху №95 стався вибух. У бронекапсулі, розташованій у цеху, вибухнув неназваний виріб, унаслідок чого виробниче приміщення отримало пошкодження, але не було зруйноване.

Тобто, інциденти на Воткинському заводі, що супроводжуються підвищеним вогневиділенням, не рідкість. І ось чому.

Практично завжди, під час відповідей на запитання щодо виробництва російських ракет, я наголошую на тому, що для якнайшвидшого передання у війська і застосування, на російських ракетних заводах практично повністю виключили етап технічного контролю!

Практично всі ракети, вироблені з 2022 року, не проходять ТК, а відразу передаються у війська. І результат ми бачимо. Точність їхніх навіть "сучасних" ракет знизилася, надійність - аналогічно. Ракети Х-101/555, перш ніж долетіти до України, нерідко радували своїми падіннями російські ж села. Коли пускові ОТРК "Іскандер" розміщувалися поблизу Бєлгорода, то небезінтересними були відео, на яких ракети 9М723, які запускали по Харкову, буквально одразу після старту вибухали, або різко міняли траєкторію та пікірували кудись у поле.

Прикладів того, що якість і надійність російських ракет погіршилися за останні 2 роки - безліч.

Власне, з цього можна зробити невеличке припущення щодо того, а що ж насправді сталося вчора на Воткинському ракетному заводі?

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти