Трагедія у ковідних стаціонарах: якщо порівнювати, навесні був курорт

21 жовтня 2021, 16:45
Місця звільняються, місця тут же заповнюються. У приймальні черга з тих, кого треба госпіталізувати, а нікуди.
коронавірус
В Україні погіршується ситуація з коронавірусом / Фото УНІАН

Ви навіть не уявляєте - у всякому разі ті, чиї родичі зараз не хворіють ковідом, яка трагедія розгортається в ковідних стаціонарах.

Сьогодні ходили зменшували кисень: там літр, тут літр "о сатурація 96 - приберемо пару літрів". Киснева станція не витримує навантаження - просто не розрахована на таку потребу. 45 ліжок споживають близько 300 літрів в хвилину від станції плюс в роботі більше 20 концентраторів. А інфекція, вона ж реанімація, 25 ліжок. За ніч йде 1-2 циліндра кисню.

читайте такожЦифра шокуюча: в РНБО спрогнозували пік хвилі коронавірусуАбсолютно всі важкі, з купою супутніх. Вакцинований один. Ось вам і статистика: 1 до 25. Він же перший і поки єдиний вакцинований, хто госпіталізований у нас в цю хвилю.

відео дня

Місця звільняються, місця тут же заповнюються. У приймальні сьогодні черга з тих, кого треба госпіталізувати, а нікуди. Хто легший пішли шукати концентратори, брати у "сімейників", а важких везуть туди, де є місця.

Радує одне - поступово пацієнтів з інфекції (вона ж імпровізована реанімація) переводимо в терапевтичне ковідне відділення. Маленькі, але перемоги.

Когось, на жаль, виносять в сусідню будівлю в чорних мішках.

Цього разу смертність вища. Важких багато, тому ряд пацієнтів отримують СРАР (апарат, який створює на вдиху і видиху пацієнта тиск різного рівня, - ред.) вже і в ковідному, там де легші пацієнти. Просто немає місць в реанімації.

читайте також"У нас буде 10 складних днів": в РНБО розповіли, коли чекати початку піку нової хвилі коронавірусуПерсонал на межі своїх можливостей: медсестри, санітарки, лікарі. Здається, ще трохи і персонал зламається.

Ми з медсестрами на руках перли на другий поверх 100-кілограмову жінку. А потім другу. Але спершу спустили з 2-го, щоб в іншій будівлі підняти на другий. А як по розбитому асфальту тягли на каталці - ммм, ляпота.

Затягнув я розповідь, закінчую.

Думав, тяжко було навесні. А ні, виявляється це був курорт, коктейлі з парасольками і т. д.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти