Трамп дещо не договорює щодо Путіна

12 березня 2024, 06:29
Він, звісно, на словах "поважає Орбана", як він говорить, але точно не давав нікому права говорити від його імені.
Трамп дещо не договорює щодо Путіна
Дональд Трамп / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Белий дім

З приводу розповідей Орбана про те, що йому казав Трамп на зустрічі, що він не дасть Україні ні копійки, це мені нагадало старий одеський анекдот.

Розмовляють двоє друзів.

- Ось усі кажуть: "Карузо! Карузо!" А я послухав – так нічого особливого.

відео дня

- Ви чули Карузо?!

- Ні. Мені Рабінович наспівав.

По-перше, ми не знаємо, як на такі мисливські байки відреагує сам Трамп.

Він, звісно, на словах "поважає Орбана", як він говорить, але точно не давав нікому права говорити від його імені.

У Трампа є авторитарні замашки, але це означає, що у зграї він головний, а всі інші бігають та заглядають йому до рота. Це з одного боку його слабке місце, а з іншого - означає, що у змаганні "хто тут найкрутіший пацан" він не терпітиме конкурентів.

Тому, коли він говорить, що готовий домовлятися навіть з Путіним, але не договорює, що буде, якщо його Путін не послухає, то там можуть бути не дуже приємні варіанти.

Про наслідки таких варіантів вже не скажуть "вагнерівці", по яким Трамп дав наказ довбанути у Сирії, та генерал Солеймані, на якого приземлилася ракета прямо на території Ірану.

Тому завдання України - поставити його та Путіна у таке становище, щоб у Трампа вибору не було. А це можливо зробити тільки власною зброєю та ударами по території самі розумієте кого.

До речі, Трамп - лобіст нафтогазового сектору, тому зменшення присутності росіян на цьому ринку йому цікаво, бо світом рухають інтереси, а не гасла.

Якщо самі не будемо ворошитися, то звісно може бути і такий варіант, про який говорить Орбан. Захід інвестує у мисливців, а не в жертв, бо мисливці мають перспективу.

Власне, Україні допомогають без будь-яких паперів, тому що українці показали, що здатні бути "мисливцями". Треба продовжувати. Тоді зміни у Вашингтоні нас не обходитимуть.

По-друге, якщо він дійсно почне реалізовувати те, про що говорить, то отримає прямо протилежний результат.

Європа буде змушена ставати більш самостійною у військовому плані, розвивати свій ВПК. А це - зменшення замовлень для американського ВПК як з боку Європи, так і на зовнішніх ринках.

Це не тільки зменшення прибутків ВПК, лобістом якого є Трамп, а й зменшення впливу США по всьому світу. Тобто концепція "Make America Great Again" піде якось не туди.

Та багато чого іншого, про що я писав.

Хто такий Тарас Загородній

Тарас Загородній - політтехнолог і експерт. Понад двадцять років займається політичним консалтингом, брав участь у виборчих кампаніях в якості політтехнолога, веде блоги в українських ЗМІ. Також його запрошують на політичні ток-шоу в якості експерта.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти