Трамп почав погрожувати світу

13 лютого 2024, 06:10
Заяви Трампа роблять майбутнє європейської безпеки геть непрогнозованим.
Трамп почав погрожувати світу
Трамп / Колаж: Главред, фото: uk.wikipedia.org, whitehouse.gov

Трамп погрожує, що США не захищатимуть членів НАТО, якщо ті не виконають свої зобов’язання збільшити оборонні витрати мінімум до 2% від ВВП. Це не вперше Трамп робить такі заяви.

Більше того, вже після свого першого президенства він дуже пишався тим, що саме такі заяви змусили членів альянсу суттєві підвищити свої оборонні видатки.

На сьогодні лише сім країн-членів НАТО витрачають на оборону обіцяні два відсотки. Це самі США, Велика Британія, Польща, Естонія, Греція, Латвія та Литва.

відео дня

Всім іншим треба буде підтягнутися.

Заяви Трампа роблять майбутнє європейської безпеки геть непрогнозованим.

Але разом з тим, змушують усіх європейських партнерів НАТО суттєво збільшити військові витрати та самим дбати про власну безпеку.

Хто такий Сергій Таран

Таран Сергій Вікторович (12 грудня 1969, Київ) — український політолог, син політика Віктора Тарана (Терена) та брат політолога Віктора Тарана, член політичної партії "Європейська Солідарність". Депутат Київської міської ради.
Закінчив з червоним дипломом Київський національний університет імені Тараса Шевченка за фахом "журналістика" (1993 р.), а також з відзнакою — магістратуру Амстердамського університету за фахом "суспільні науки" (1998 р.).
З 1993 по 1996 рр. працював в українських виданнях "Молодь України", "Розбудова державі", аналітичному тижневику УНІАН.
Співзасновник Інституту масової інформації (1995 р.), — експертної організації, яка опікується захистом свободи слова в Україні, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти