Травми сучасної Росії

20 липня 2022, 06:23
Показавши на весь світ свою військову некомпетентність і слабкість, російські генерали просто почали стирати з землі наші міста і людей.
Российская военная техника, российские военные, взрыв
Російські генерали просто почали стирати з землі наші міста і людей / Reuters, УНИАН

У своїй книзі "Невидима сила" відомий американський дипломат Вільям Бернс детально описує виникнення травм сучасної росії. Він працював в Москві на початку 90-х і був очевидцем багатьох важливих подій. Є два дуже цікаві моменти, які стосуються нас.

1.Бернс підтверджує, що держсекретар Бейкер дав усні гарантії Горбачеву і Шеварнадзе (міністр закордонних справ СРСР) про не розширення НАТО.

Пізніше російська еліта особливо боялася того, що НАТО скористається слабкістю росії і здійснить це розширення. Однак, при Клінтоні американці пояснили, що гарантії не розширення давалися СРСР, а не росії. Так, була закладена одна із основних травм, яка призвела до сучасної війни в Україні.

відео дня

2.Бернс описує початок Першої чеченської війни, яка зіграла ще більшу роль в травмах росії. Так, на фоні загального приниження, яке відчували російські еліти, розгром в Грозному став мало не доказом опущеності російської держави.

Бернс пише, що американці були шоковані рівнем військової некомпетентності в армії, яка ще недавно планувала дойти до Ламанша за 3 дні.

читайте такожТерорист номер одинВнаслідок цього приниження, міністр оборони Грачев осатанів і почав стирати з лиця землі Грозний. Фактично, геноцид чеченців став відповіддю на лють і неспроможність російської армії досягнути результатів. Війна почала сприйматись як помста. В підсумку всі ці емоції тільки закріпили поразку російської армії.

Саме це ми спостерігаємо і в нас. Показавши на весь світ свою військову некомпетентність і слабкість, російські генерали просто почали стирати з землі наші міста і людей. Але, як і випадку Першої чеченської війни - це їм нічим не допоможе. Армія, яка вдається до емоцій, замість планування - програє.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти