Вимоги до України від Заходу можуть стати помітно жорсткішими

21 грудня 2023, 09:31
Припустимо, якщо Україну розшматує ворог, бо забракло бійців, - всі вкладені фінанси і зброя, техніка будуть чистими безповоротними збитками.
Украинские военные, Бен Ходжес
Бен Ходжес радить Україні посилити мобілізацію / 93 ОМБр Холодний Яр, УНІАН

Екскомандувач військ США в Європі Бен Годжес також заявив, що Україні доведеться міняти підхід до мобілізації.

"Їм доведеться покращити систему призову, щоб довести чисельність [ЗСУ] до максимуму можливого. Просто зараз у них занадто багато чоловіків і жінок призовного віку, які тиняються(!) Україною. А вони мають бути в армії. І ще тисячі українців, чоловіків призовного віку, осіли тут, в Німеччини, Польщі, Румунії.

відео дня

...Під час війни цілком можна збільшити виробництво. Навіть коли на ваші міста падає шквал російських ракет. Просто подумайте, що Німеччина зробила в 1944 році. Пік виробництва літаків для Люфтваффе припав на 1944 рік. І це після більш ніж двох років безперервних бомбардувань німецьких міст ВПС Британії та США".

І генерал Годжес не перший, хто заговорив про обов'язок України мобілізувати чоловіків, жінок, а головне - здорових призовного віку втікачів до Європи. Це стає тенденцією.

Є ймовірність, що 2024-го, як виділятимуться гроші і зброя для нас, союзники виставлять серед умов і отакі. Це було би логічно: коли ти вкладаєш чималі власні кошти, ти виділяєш їх під конкретний ресурс, на котрий точно можеш розраховувати. І під реальні перспективи, досяжні з цим ресурсом.

Припустимо, якщо Україну розшматує ворог, бо забракло бійців, - всі вкладені фінанси і зброя, техніка будуть чистими безповоротними збитками. А союзників влаштує тільки поразка Росії в тому чи іншому форматі. Саме в це вони готові вкладатись.

Тому вимоги до України, можливо, справді стануть помітно жорсткішими.

Це цинічно, але треба дивитись правді в очі.

Хто такий Олексій Голобуцький?

Олексій Голобуцький - український політолог, політтехнолог, експерт. Один з найбільш цитованих експертів-політолгоов в Україні. Заступник директора Агентства моделювання ситуацій. Живе в Києві, веде популярний блог на своїй сторінці в Facebook.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти