Вимоги Угорщини до України щодо вступу в ЄС: розгортається новий скандал?

2 липня 2024, 06:10
2261
Якщо знову не дійде, то можна знайти дуже чутливі дефекти на гілці нафтопроводу "Дружба", по якій Угорщина отримує дешеву російську нафту.
Вимоги Угорщини до України щодо вступу в ЄС: розгортається новий скандал?
Орбан та вимоги Угорщини до України / Колаж: Главред, фото: пресслужба Європарламенту, pixabay.com

Цікава історія розгортається навколо вимог Угорщини до України щодо вступу в ЄС. Точніше це тільки умови щодо розблокування "перемовин". Тобто далі буде ще гірше.

Основний напрямок - це створення, по суті, сепаратиського анклаву під виглядом "національної автономії" з особлими правами угорців з перспективою територіальних претензій на все Закарпаття. Одна з вимог - визнати "традиційно угорськими" усі населені пункти Закарпаття, навіть ті, в яких угорці історично ніколи не жили.

Думаю, що тут не обійшлося без російських підказок. Якщо поміняти слово "угорська мова" та "російська" або "традиційно угорські" на "історічєскіє рускіє зємлі", то ми побачимо багато чого знайомого. Якщо теоретично ми погодимось на це, то такі самі претензії нам почнуть висувати румуни, болгари та ще й поляки можуть приєднатися на тій підставі, що "якщо угорцям можна, а нам чому ні". Не виключаю, що і турки приєднаються з питань гагузів у Бесарабії. Упевнений, що це інструмент дестабілізації нашої країни.

відео дня

І не сумнівайтеся, що росіяни теж на свою користь будуть це використовувати обгрунтовуючи претензії на наші території. Продажних політиків в Європі, які це підтримують, вистачає.

Цю туфту ні в якому разі не можна допускати. Всі мають рівний статус у нашій державі. Без винятку.

Якщо знову не дійде, то можна знайти дуже чутливі дефекти на гілці нафтопроводу "Дружба", по якій Угорщина отримує дешеву російську нафту, через які він не може працювати в угорсьокму напрямку і потрібно дуже довго його ремонтувати. Тим більш у країні йде війна і всіляке може трапитись.

Але за зміни позиції керівництва Угорщини, ці дефекти будуть успішно подолані. Ці поки....и по іншому не розуміють.

Хто такий Тарас Загородній

Тарас Загородній - політтехнолог і експерт. Понад двадцять років займається політичним консалтингом, брав участь у виборчих кампаніях в якості політтехнолога, веде блоги в українських ЗМІ. Також його запрошують на політичні ток-шоу в якості експерта.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти