Три сценарії війни: чого чекати Україні

1 травня 2022, 11:21
Путіну потрібна мобілізація, проте всі приводи, під якими він може її оголосити, сумнівні.
Володимир Путін
Володимир Путін може оголосити мобілізацію в Росії, щоб продовжити наступ в Україні / Reuters

Розучився я писати довгі тексти, тому коротко, як можуть розвиватися події по війні з Московією.

Перший - фінішне "победобесие". Тобто 9 травня громадянин Путін урочисто заявляє, що цілі досягнуті, НАТО отримало серйозну відсіч, Росію всі бояться, Україна більше не становить загрози. Наливай! Всіх перемогли, а різного роду Соловйови все правильно пояснять телеглядачам.

Імовірність досить низька просто тому, що при всій віртуозності у брехні Соловйовим дуже важко буде показати перемоги на карті. На межі Донецької та Луганської областей не вийшли. Парад у Києві - просто привід для насмішок. Одеса і Харків - українські. "Бессмертный полк" на руїнах Маріуполя? Занадто дрібно. Можна урочисто провести псевдо-референдуми в Херсоні та Бердянську. Але не факт, що військово-політичне керівництво України погодиться дати наказ ЗСУ зупинитися.

відео дня

Другий - мобілізація. Путін приймає парад на честь діда Мороза і оголошує мобілізацію. Під приводом - Україну ми перемогли за три дні, але тепер воюємо з НАТО і світовою змовою. Усюди нацисти, а у нас параноя і священний свербіж. Стартує мобілізація, а числа 15-20 травня РФ наявними силами намагається перейти у великий наступ. Потім підійде другий ешелон мобілізованих, щоб закрити втрати.

Третій - мобілізація, але без великого наступу відразу. Бойові дії йдуть в Квітневому форматі, поки не зберуться нові ударні угруповання і не пройдуть мінімальне бойове злагодження. Тоді великий наступ РФ в червні-липні. Загальна задача - до грудня знекровити українську економіку, відтяпати максимум території і саме її оголосити справжньою Україною. У грудні 100-річчя створення СРСР. І Путін може представити його відродження у вигляді збоченого союзу Росії, Білорусі і тих окупованих територій, які вони назвуть справжньою Україною. Все, Соловйов розповідає про те, що Путін молодець і відродив СРСР.

читайте такожДва сценарії путінської поразкиДодатково: чи можливе застосування ядерної зброї або широкомасштабне використання хімічної? Так, при другому і третьому сценарії і відсутності виразних успіхів на фронті. Цілком можливо.

Там військових злочинів і так на три нюрберзьких трибунали, одним гріхом більше. Ми до цього готуємося і в України є свій погляд на сценарії. Так що плани московських стратегів можуть піти за сценарієм "Київ за три дні..."

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти