Тупий і ще тупіший: чому армія Росії повторює самогубні маневри і програє в Україні

15 травня 2022, 14:57
В армії РФ дуже тупі командують зовсім дурними. І це зовсім не пропагандистське приниження ворога.
В армії РФ Тупі командують дуже тупими
Російська армія систематично повторює самогубні маневри / Фото Maxar Technologies

Відстежую хід військових дій, ухвалені рішення воєначальників – наших і ра**истів, їх виконання військовослужбовцями. Всі ці Чорнобаївки, Зміїні, Білогорівки.

Прийшов до висновку: в армії недоімперії дуже тупі командують зовсім дурними. І це зовсім не пропагандистське приниження ворога.

Армія ра**истів – абсолютне продовження кремлівської політики. Політика ця, як відомо, брехлива, невиразна і зрадницька – як по відношенню до чужих, так і до своїх.

відео дня

У бункерного фюрера манія, яку він вважає місією. Вся країна, армія, в тому числі – не більше, ніж інструмент реалізації манічки одного-єдиного диктатора, що невпинно старішає.

До речі, якби на нас напав той Путін, який із голим торсом красувався, а не той, кому треба кінцівки пледом вкривати – було б небезпечніше: той міг "у погибельному захваті" і останню кнопку натиснути.

Питання: чи підуть розумні освічені люди служити в армію, яка побудована на тотальному окозамилюванні, злодійстві, приписках (наприклад, на війну в Україну змогли зібрати не анонсовані 2 тисячі найманців з Сирії, а всього лише 100!) і яку в будь-який момент можуть кинути заливати кров'ю провали політиків? Ні, не підуть. Швидше, вони прилаштуються кудись на пропагандистський фронт або до іншої обслуги режиму, де грошей незрівнянно більше, а ризику заживо згоріти в танку, який невразливий лише в мультиках, значно менше.

читайте такожВійна в Україні поступово перетворюється на катастрофу для Росії

У ра**истську армію, за винятком завжди рідкісних ідейних, ідуть ті, хто не здатний заробляти в цивільному житті, хто вірить пропага**онам у телевізорі, а також ті маніяки, для яких служба в ній – можливість задоволення садистських нахилів. Розумними я таких не назву. Такі там і генерали, і воєначальники середньої ланки, і сержантської. І в масі своїй вони нездатні до осмислених самостійних дій на полі бою, чого вимагає сучасна війна. Я підкреслюю: саме в масі своїй, а не все поголовно! А війна – це процес саме масовий.

У нас не так. Так, зберігся подекуди радянський генералітет, який найкращою фортифікаційною спорудою вважає свою особисту дачу, будівництвом якої він в основному і зайнятий. Але він уже відходить, як сніг навесні. Основний контингент у ЗСУ – люди, мотивовані ідеєю захисту країни. А під таку ідею йдуть воювати просунуті вчені, успішні бізнесмени, різнопрофільні грамотні фахівці. Відсоток людей із вищою освітою, причому не суто військовою, у ЗСУ дуже високий.

читайте такожЧерез війну в Україні на світ чекає продовольча криза масштабів Першої світової

Тому наші здатні в найкоротший термін освоїти сучасну американську гаубицю або британську зенітну систему, яку вони до цього бачили лише у Вікі. А ра**исти отримують команду форсувати одразу який-небудь Сіверський Донець – тому що нагорі сказали, що ЗСУ там немає, і тупо пруть на забій. І на наступний день інші ра**исти повторюють той самий тупий самогубний маневр.

Таким макаром, при локальній перевазі в авіації, артилерії і живій силі, можна за два з половиною місяці взяти Маріуполь, та й то не весь. Але завоювати Україну – ніколи.

Олександр Кочетков, політичний аналітик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти