У окупантів трапилася масова мігрень

11 грудня 2023, 08:10
У Херсонську область триває перекидання сил і засобів для посилення ГВ "Дніпро".
Херсонська область, Антонівський міст
Херсонська область / Колаж: Главред, фото: УНІАН

У підрозділів 328 ДШП 104 ДШД, які намагалися витіснити СОУ на південний захід від Кринок, трапилася масова мігрень. Командування РОВ так і не може знайти оптимальне рішення проблеми лівого берега, контроль СОУ на якому розширюється. І в той час як загальна увага прикута до Кринкам, у яких в режимі нон-стоп горить російська техніка, цікаві і дуже дивні справи мають місце бути трохи західніше.

У зв'язку з цим в Херсонську область триває перекидання сил і засобів для посилення ГВ "Дніпро". Перекидають за рахунок ресурсу ГВ "Запоріжжя і ГВ "Оборона Криму".

Станом на сьогоднішній день ГВ "Дніпро" перевищує 70 тисяч к. с. нагадаю, що трохи більше двох тижнів тому це була група військ трохи більше 65 тисяч.

відео дня

Крім того, ГВ "Дніпро" має у складі:

  • Танки - близько 380;
  • ББМ - до 1 тис;
  • Артилерія ствольна - 500;
  • РСЗВ - менше 100.

Тобто, по техніці, комплектація цієї ГВ становить від 30% до 40%. І якщо за кількістю біомаси приріст відзначається, то по техніці якісних змін так і не відбулося.

Так само, на захід від Олешок, 24-й МСП 70-й МСД зайняв оборону. Можливо, це пов'язано саме з тими цікавими і дуже дивними справами, про які я писав вище, а можливо і ні, але факт неспокійного обкопування відзначений.

У свою чергу розвідників зі складу 127-ї ОРБр відправили під Підлісне, як підкріплення 404-ї МСП... кхм, територіальних військ противника. Мабуть добірні ТрВшники не справляються там з чимось, або кимось, але хто знає, з чим або ким саме. А потім їм і підсипали батальйон розвідосів.

З цього можна зробити простий висновок, що занепокоєння в лавах командування ГВ "Дніпро" розростається, по все більшій протяжності лівого берега. І воно не дивно, адже практично всі ті ділянки, про які ми говорили вище, мають вкрай обмежену логістику, перерізання якої є для РОВ фатальним.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти