У Путіна намічаються великі проблеми

19 грудня 2022, 06:32
Введення воєнного стану і скасування виборів може ще більше підірвати бажання його ж ядерного електорату йому підкорятися.
Володимир Путін
Володимир Путін / сайт Кремля

Путін боїться провести прес-конференцію, боїться звернутися з посланням до Федеральних Зборів. Я не розумію, як він через рік збирається йти на вибори. Адже ситуація і на фронті, і в Росії буде тільки гірше.

Є думка, що Путін може легко скасувати вибори, хоч через воєнний стан, хоч якось ще. Я не згоден. Ми бачили, що можливості його репресивного апарату вкрай обмежені. За 20 років він збудував дуже потужну машину, але вузьконаправленої дії. Конкретніше, він навчився ефективно залякувати "вошивих інтелігентів", або освічений міський середній клас, якому є що втрачати.

відео дня

Машини репресій, щоб залякувати інших, у нього немає, і він навряд чи встигне її побудувати. Подивіться, скільки контрактників з початку війни відмовилися йти воювати в Україну, і скільки, коли їх виводили на відпочинок, відмовлялися повертатися. І які репресії були застосовані проти цих бунтарів, хто увідкриту повстав проти режиму? Скільки кримінальних справ було порушено проти ухильників від мобілізації? Ми бачимо, що у Путіна явні проблеми з управлінням своїм ядерним електоратом.

Введення воєнного стану і скасування виборів може ще більше підірвати бажання його ж ядерного електорату йому підкорятися. А нічого зробити з глибинним народом, якщо той просто пошле його до біса, Путін не може. Та й еліти зовсім не факт, що захочуть виконувати накази. Путін і так їм вже життя неабияк попсував. Коротше, якщо навіть Путін спробує скасувати вибори і призначити себе довічним президентом, зовсім не факт, що він збереже керованість країною. Вірніше я думаю, що не збереже. Народ і еліти перестануть йому підкорятися. Без особливого бунту. Просто перестануть

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти