У Путіна немає зброї, щоб переломити хід війни

12 жовтня 2022, 19:22
В України західної зброї буде все більше і більше. І тому ЗСУ ставатимуть сильнішими з кожним днем.
Путін, солдат
У Путіна немає зброї, щоб переломити хід війни, переконаний Альфред Кох / скріншот з відео, Facebook Генштаб ЗСУ

У мережі йде багато суперечок про те, який рівень підтримки війни і Путіна в Росії. Всі дружно лають соціологію і навіть Левада-центр вже тепер не авторитет. Але давайте подивимося на справу з практичної точки зору.

Насправді, не має ніякого значення, що у людини на думці і які безодні вона переживає, коли стріляє в українця. Важливо тільки одне: вона стріляє. Не має значення, чи любить людина Навального або любить Путіна. Важливо, що вона йде і голосує за Путіна. Не має значення, чи вважає людина війну з Україною справедливою або вважає її підлою і мерзенною. Важливо, що вона йде за повісткою, одягає форму і їде на війну.

Все інше - белетристика і мудові ридання. Життя - жорстка штука і добре, якщо Господь не поставив тебе перед вибором: йти на війну або "мати неприємності з поліцією". А якщо поставив, то поставив. І тобі цей вибір робити. І в залежності від твого рішення ти будеш або за війну, або проти неї. І навіть якщо ти просто боягуз і ніколи "політикою не цікавився", а втік до Казахстану просто через страх за власну шкуру, то навіть в цьому випадку ти ногами проголосував проти війни.

відео дня

Це був важкий вибір. Потрібно було кинути рідних і близьких, бігти в невідомість. Приректи себе на роль біженця.

Але ти зробив цей вибір. А інший його не зробив. І будучи затятим пацифістом, одягнув форму і пішов вбивати незнайомих йому людей, які нічого поганого йому не зробили. І, тим самим, цей інший проголосував за війну. Що б він сам про себе не думав і не говорив би після цього.

І ось яка на цей рахунок є статистика. З моменту початку мобілізації за кордон виїхало близько мільйона росіян. Здебільшого - це якраз ті чоловіки, які могли потрапити під мобілізацію. Усього в Росії 14 мільйонів чоловіків складають мобілізаційний резерв. Приблизно третина з них має бронь і відстрочку і мобілізації не підлягає.

Зараз потік росіян, які тікають від мобілізації, різко спав, обстановка на прикордонних пунктах стабілізувалася, а ціни на авіаквитки знову повернулися до колишніх значень. Отже, всі, хто хотів виїхати - поїхали.

Що ми маємо в сухому залишку? Ми маємо приблизно 10-15% чоловіків, які проголосували проти війни. Решта 85-90% згодні піти воювати. Одні з ентузіазмом, інші чортихаючись. Але згодні. І це - найголовніше.

Можливо, що у жінок ситуація інша. Можливо, що серед них частка противників війни - більша. Але те, що ми бачимо з втечею від мобілізації - ніяк не суперечить даним Левади-центру. І вселяє великі надії в Путіна.

Переважна більшість військовозобов'язаних чоловіків так чи інакше готові піти і воювати. І це означає, що у Путіна досі є соціальна база, яка підпирає його режим. І це просто катастрофа для всіх, хто хоче щось поміняти в Росії.

Мені самому не подобається цей висновок. Але знайдіть ваду в моїх міркуваннях. Я з радістю вчеплюся за неї. Я такої вади не бачу. І це означає, що з гарматним м'ясом у Путіна проблем не буде. Так само як їх не було і у його попередників. Радує тільки одне: у Путіна немає зброї. Всіх цих куп металобрухту, які він збирає по всій Росії і її сателітам, все одно буде недостатньо, щоб переломити хід війни.

А в України західної зброї буде все більше і більше. І тому ЗСУ ставатимуть сильнішими з кожним днем. І ніякі бомбардування українських міст не зможуть запобігти неминучій поразці Путіна. Як бомбардування Лондона не змогли запобігти краху Гітлера.

Тому, що наша справа правильна, ворог буде розбитий і перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти