У Путіна закінчився запас "червоних ліній" і підвищення ставок

22 лютого 2023, 06:30оновлено 22 лютого 2023, 08:37
Путін обрав найгіршу стратегію для майбутнього Росії - ні кроку назад у війні з Україною і усім Заходом, але і не кроку вперед.
Путін, атакмс
Путін залишився один на один у боротьбі проти Заходу / Колаж скріншот YouTube, Вікіпедія

У Путіна закінчився запас "червоних лінії" і підвищення ставок. Він так і не наважився оголосити велику війну Україні, хоча забув сказати те, що він на нього найбільше очікували - про перспективи, цілі та стратегію цієї кривавої російсько-української війни.

Але найголовніше те, що в промові Путіна так і не знайшлося місця або натяку на яскраві перспективи спільної співпраці Китаю і Росії на противагу колективному Заходу і окремо - США. Для України і США це вкрай важливо - Китай не наважився відкрито підтримати агресію Росії і протиставити себе всьому Заходу. Здається, Путін вже залишився один на один у боротьбі проти Заходу.

відео дня

Вся інша соціально-економічна частина промови Путіна - звичайний спам, який всі 20 років був візитною карткою російського президента.

А той факт, що режисери, які транслюють промову Путіна, вперто відмовлялися показувати серед учасників засідання живого і щасливого Пригожина - погана ознака для господаря ПВК "Вагнер". Хоча ідея посварити під час війни прибитий і заляканий російський народ з російськими олігархами і вищою бюрократією належить Пригожину, але використана була Путіним в його промові.

Путін вибрав найгіршу стратегію для майбутнього Росії - ні кроку назад у війні з Україною і всьому Заходом, але і не кроку вперед, бо не можна одночасно рухатися вперед в "світле майбутнє" поодинці від усього світу, в умовах жорстких санкцій і терпіти поразки в російсько-українській війні від колективного заходу, який вже не зупиниться поки не доб'є режим особистої влади Путіна.

І всі, хто сидить в залі, покірно слухаючи монотонну, формальну промову Путіна, прекрасно розуміли все це, але кожен з них таємно сподівається, що він врятується після катастрофи режиму, а зникне один Путін.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти