У російського командування великі проблеми на полі бою

11 серпня 2023, 19:10
978
Всупереч всім надіям командування окупантів, основні зусилля зосереджені не на штурм опорників, а на їх охоплення і сковування з наслідками.
Війська РФ, війна в Україні
Війська РФ / Колаж Главред, фото Міноборони РФ

Робочий "вербний" клин

У той час як російська пропаганда регулярно повідомляє про те, що в районі Работино успішно відбитий 100500-й штурм і знищено 100500 Leopard 2 і M2A2 Bradley, в даній локації продовжує розвиватися ситуація між самим Роботино і Вербове.

Клин.

відео дня

Саме на цьому відрізку СОУвбили клин між двома селами-опорниками і, фактично, вийшли на другу лінію оборони Рів. При цьому, всупереч всім надіям командування окупантів, основні зусилля зосереджені не на штурм опорників, а на їх охоплення і сковування з наслідками.

При цьому, рів на цій ділянці ще з середини липня став відчувати гостру нестачу ресурсу. На небезпечному відрізку фронту 58-ма ОВА затикає клин батальйонами БАРС і терморегулюючими вентилями... кхм, вибачте, територіальними військами, а саме, 1429-м і 1430-м МСП. У хід пущений резервний 56-й ДШП.

Варто відзначити, що у російського командування явно немає відчуття впевненості в нових позиціях і вони вже займаються відтягуванням ресурсу до Новопрокопівки, намагаючись створити якусь лінію оборони, але і вона вже давно не пряма. Клин продовжує заглиблюватися в оборону ворога практично щодня.

Це змусило окупантів навіть відвести артилерію вглиб основної лінії оборони, подалі від формується ЛБС, а живу силу посилати в контратаки, в яких вони не просто сточуються, а буквально втрачають боєздатність підрозділів, відновлювати яку проблематично.

Очевидно, що при такому розвитку подій Рів змушені будуть тягнути в Запорізьку область підрозділи 22 АК і 49 ОВА і вони вже починають це робити. Результатом таких рухів може стати і вже стає ослаблення Лівобережної Херсонщини, яка і до того не відрізнялася рівнем боєздатності.

З усього вищевикладеного можна з упевненістю говорити, що забитий між Роботино і Вербове клин працює на всі 146%, адже він не просто охоплює окремо взяту ділянку, з певною перспективою, а виходить за його межі, впливаючи на кілька плацдармів одночасно.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти