У росіян новий кандидат на заміщення вакантної посади "публічного Пригожина"

13 липня 2023, 13:50оновлено 13 липня 2023, 23:32
Традиційна історія для "народного улюбленця" - різав "правду - матку - зняли - звернувся до соратників.
Пригожин, Попов
У росіян новий кандидат за заміщення вакантної посади "публічного Пригожина", розповів Тишкевич / коллжа: Главред, фото: скріншот з відео

У росіян новий кандидат на заміщення вакантної посади "публічного Пригожина". Знайомтеся - колишній (вже) командувач 58 армією генерал Іван Попов.

Традиційна історія для "народного улюбленця"- різав "правду - матку" - зняли - звернувся до соратників. Ну і ПІБ якнайкраще підходить на роль генерала від народу - Іван Іванович Попов - скрепність в кожному слові.

Критикує "вище командування". Але не концентрується персонально на Шойгу (хоч того згадує). Занадто багато деталей не дає, залишаючи місце для кроку назад. А публічно просуває його депутат Держдуми Андрій Гурульов. Який, до речі, раніше також командував 58-ю армією.

відео дня

Сприймати це як "бунт проти вищого керівництва" не раджу. Як заколот або смуту теж. У МО РФ будуть кадрові перестановки. Але вони стосуються умовних 2-ї і 3-ї лінії керівництва. Є кілька груп, які бажають посилитися, просунувши на вакантні посади своїх людей. Тому поки що маємо закулісну бійку за місця і погони.

Ну і сам Попов може стати якоюсь політичною фігурою (якщо так вирішать нагорі), зокрема, нагадаю, що Кремлю необхідна партія радикального спрямування. Не така, що виникла самостійно, а створена і підконтрольна, якій наказано акуратно критикувати начальство. Такий собі аналог партії "Батьківщина", що існувала на початку 00-х. Опальний генерал - ідеальна кандидатура. Природно, якщо буде прийнято рішення про старт політичного проекту в найближчі місяці.

Джерело

Хто такий Ігар Тишкевич

Білоруський аналітик, публіцист, блогер, експерт програми "Міжнародна і внутрішня політика" Українського інституту майбутнього. Автор аналітичних публікацій про білоруську та українську політику та економіку. Дослідницькі інтереси: еволюція політичних систем і політичних інститутів у країнах, що переживають трансформацію; суспільні відносини, можливості корекції системи відносин і впливу на неї; зв’язок економічних відносин і міжнародної політики, взаємний вплив; регіональна політика – Східна Європа і Причорномор’я. Розробив низку навчальних програм та тренінгів з комунікацій, політичних кампаній, пише uifuture.org.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти