У війни РФ проти України є кілька публічних осіб, крім Путіна: хто вони

31 липня 2024, 08:10
1300
Підстав стверджувати, що це доказ зміни політики РФ.
Василий Небензя, Совбез ООН
Василь Небензя, Радбез ООН / Колаж Главред, фото Вікіпедія

Російські медіа розганяють чутки про майбутнє переведення світоча російської дипломатії Василя Небензі з ООН на посаду заступника міністра закордонних справ РФ.

Подібні інсинуації виникають не вперше. Для самого Небензі це було б поверненням на позицію, яку він обіймав у 2013-2017 рр.

Гадати про те, це підвищення, пониження, які завдання тощо. - сенсу немає. Формально це може бути підвищення, якщо відбудеться переведення на посаду першого заступника.

відео дня

Є тільки один очевидний момент, якщо така перестановка трапиться.

У війни РФ проти України є кілька публічних осіб. Крім самого Путіна, це Лавров, Патрушев, Шойгу і низка дрібніших персонажів, серед яких Небензя - один із найпомітніших і найогидніших.

Засунення "осіб війни" на другий план навіть без втрати ними повноважень (а навпаки) - це зміна зовнішнього інтерфейсу і створення свого роду ширми. Нові люди, з ними можна говорити про щось нове або про те саме, але по-новому.

Підстав стверджувати, що це доказ зміни політики РФ, немає. Це може бути маркером, що РФ створює собі ще одну опцію, щоб ефективніше морочити голову "міжнародному співтовариству".

Але якщо мають рацію автори найнегативніших для РФ прогнозів (про те, що у Кремля до кінця року закінчаться ресурси для ведення інтенсивної війни), то росвладі буде простіше входити в переговори з "новими обличчями", а не зі "старими" огидними пиками - символами воєнних злочинів.

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Живе в Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні та світі. Працював координатором проекту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти