Удар по Одесі: художка, фейки і стадо неляканих баранів

6 листопада 2023, 14:59
906
Буквально відразу після прильоту в районі музею, було опубліковано відео самого удару, по якому спробувалы у всьому звинуватити ППО.
Удар по Одесі
Удар по Одесі / Колаж Главред, фото ДСНС, t.me/ermaka2022

Удар по Одесі в ніч на 6 листопада... Художка, фейки і стадо неляканих баранів.

Для початку суха статистика чергового акту терору, вчиненого російськими окупантами. У ніч на 6 листопада росіяни застосували:

1/1 - Х-59

відео дня

1/0 - Х-31П

1/0 - П-800 " Онікс"

1/0 - Іскандер-М

22/15 - Shahed-131/136

Вельми різношерста номенклатура, без суворої уніфікації, що знову-таки говорить про триваючу фазу накопичення окупантами крилатих ракет.

Трохи бентежить застосування ракет 9м723 / 728 (Іскандер-М) і всього однієї П-800 "Онікс", які запускаються в більшості випадків парно. Або тут щось не так з ідентифікацією засобу ураження або з якоїсь причини РОВ змогли запустити тільки одну П-800 "Онікс". Точної відповіді на це питання я не знаю, і гадати не стану.

Один з ударів цієї ночі став удар поблизу художнього музею. Коли вчора було опубліковано перше фото з місця подій, мене вкрило калейдоскопом почуттів.

В першу чергу, я задався питанням, навіщо туди? Судячи з воронки і вибухового ефекту, мені здалося, що це був приліт П-800 "Онікс". Хоча, я не міг 100% судити безпосередньо не перебуваючи на місці прильоту, адже не мав можливості оцінити глибину воронки, що могло говорити на користь Іскандер-М.

Так само, буквально відразу після прильоту в районі музею, було опубліковано відео самого удару, по якому, Одеська спеарня, спробувала у всьому звинуватити ППО. Але це відео навпаки, говорить на користь 9м723, Іскандер-М. Пояснюю.

Багато, недалекі адепти траєкторій польоту, не враховують те, що судити про неї по поширенню вибухової хвилі, це все одно, що судити про траєкторію польоту ракети по її звуку.

Вибухова хвиля, після детонації, поширюється в найбільш безперешкодних середовищах, а там де є перешкода, відбувається її видозміна, при прориві перешкоди - деформація. Вчора, частина хвилі зустріла перешкоду у вигляді будівель, інша, вирвалася на ліву сторону безперешкодної проїжджої частини. Але найважливіше, дилетантська сепарня упустила - залишковий стовп після вибуху.

Залишковий стовп строго вертикальний, що говорить про приліт ракети по балістичній траєкторії, що в свою чергу, вказує саме на ракети серії Іскандер-М.

Хоча, П-800 "Онікс" відрізняється дуже складною, комбінованою траєкторією польоту, особливо останні модифікації.

У будь-якому випадку, що П-800 "Онікс", що Іскандер - М це, як для російських технологій, досить високоточні ракети, відхилення + / - 50 метрів. Уявити собі, що РОВ цілилися саме в художній музей, але промахнулися, про що свідчить приліт саме в 50 метрах від будівлі... серйозно? Після "демілітаризації" і "денацифікації" жінок, дітей, шкіл і дитячих садків, трансформаторних і зернових хабів, а так само декількох пляжних кабінок окупанти відкрили новий фронт - війну з живописом?

Хоча, чому дивуватися, адже ми воюємо з варварами.

Але однією з емоцій вчорашньої ночі було непереборне бажання розбити пару трійку смартфонів.

Буквально відразу після прильоту біля художнього музею, на місце подій збіглася натовп, яка знімала фото і відео, тут же публікуючи в соцмережах... і звичайно, імбецилія суспільства, на жаль, але невиліковна, але інший момент – на місці прильоту була поліція і вона ніяк стаду баранів не перешкоджала знімати.

З одного боку, купка імбецилів допомагала проводити дорозвідку і можливе коригування наступного удару, прямо з місця подій, і тільки їх щастя, що повторного удару за результатами першого не проводилося, а інша купка імбецилів, при виконанні, абсолютно їм в цьому не перешкоджала. Стадо не ляканих баранів.

Ось так і живемо. 621-й день війни.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти