Вугледар особисто для Шойгу має таке значення, як Соледар для Пригожина

1 лютого 2023, 19:18
На відміну від кухаря, у тувинця є можливість маневру, скільки б він не відправив на забій оселедця.
Путін, Шойгу, Герасимов
Вугледар особисто для Шойгу має велике значення, вважає Коваленко / kremlin.ru

Вугледар... перепочинку поки не буде.

У порівнянні з торішнім штурмом Вугледара російські окупанти накопичили цього разу більший ресурс. Але, як відомо, тихоокеанський оселедець знову завонявся.

Але є нюанс...

відео дня

Причому нюанс цей дуже неприємний.

Так, оселедець зараз по полях навколо Вугледара видає нестерпний сморід, але командування російських окупаційних військ (РОВ) має намір заводити в бій резерви складом до трьох батальйонів і, увага, підрозділи ПВК "Патріот". І на цьому моменті зупинюся трохи докладніше.

ПВК "Патріот" - це ПВК, створена під патронатом мо рф за розпорядженням особисто Сергія Шойгу, як спроба створити конкуренцію ПВК "Вагнер". І саме Шойгу лобіював кілька років тому ідею офіційної реєстрації ПВК, пропонуючи "Патріот" як першу офіційну компанію.

Його тоді з цією ідеєю послали в ліс, але саме ПВК "Патріот" продовжувало існувати і нікуди не пропало. І ось зараз, після того, як підрозділи 42-ї МСД 58-ї ОВА, 40-ї і 155-ї МП ТОФ і 136 МСБр, по суті, втратили свою боєздатність через втрати, на арену виводять ПВК "Патріот".

Ну, як ПВК "Патріот"... Не саму собою, а за підтримки батальйонів 37-ї і 36-ї МСБр. Але про що це все говорить?

Схоже, після того, як по полях навколо Вугледара укотре розмотало тихоокеанський оселедець, Шойгу має намір продовжити штурм міста, а в разі успіху оголосити це заслугою "патріотів".

Навіщо? Щоб показати, що його, армійська ПВК набагато ефективніша і професійніша від луб'янківського драм-гуртка. У разі ж якщо під Вугледаром все завершиться тотальним провалом, то це повісять на перемелений в кашу оселедець. Мовляв, морпіхи знову не впоралися. Народжений плавати, на суші - медуза.

Тобто, Вугледар, схоже, особисто для Сергія Шойгу має принципове стратегічне значення. Приблизно таке ж, як для Пригожина Соледар, але який в підсумку став кінцем самого ж Пригожина. Ось тільки на відміну від кухаря, у тувинця є можливість маневру, скільки б він не відправив на забій оселедця.

Ну, а окупація міста і дифірамби на адресу "високоефективного" і "такого, що не має аналогів у світі" ПВК "Патріот" будуть як бонуси до наступально-штурмової операції. Ну або не будуть, що, судячи з ситуації в секторі, куди ймовірніше за вологі і рожеві мрії Шойгу.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти