Україна - це нічна варта цивілізації

22 лютого 2022, 10:15
Історичні фантазії Путіна перетворилися на головну загрозу краху світового порядку.
Володимир Путін
Історичні фантазії Путіна перетворилися на головну загрозу краху світового порядку / Reuters

Україні потрібно вводити не військове, а облогове становище. Очевидно, що для того, щоб Україна відбулася, як держава, вона повинна радикально переглянути ставлення до безпеки. Україна має наїстися як їжак.

У найкоротші терміни має бути проведена реформа безпеки. Проведена чистка всіх правоохоронних органів від російських агентів впливу і різко збільшена їх ефективність.

ВПК має стати становим хребтом економіки. Армія - становим хребтом держави.

відео дня

Інакше держава завалиться через те, що люди будуть не вірити в її перспективу. Бізнес буде бігти в Польщу і Європу разом з активною частиною населення, розуміючи, що Україну в будь-який момент можуть порізати як салямі.

В України має з'явитися злість у хорошому розумінні цього слова. І ця злість повинна спочивати на нашій абсолютній моральній перевазі, очевидній для всього світу. Бо тепер заходу абсолютно ясно, що Україна дійсно фронтир. Фронтир між адекватністю і параноєю.

Необхідно провести швидкі консультації з країнами Східної та Центральної Європи з приводу взаємодопомоги. Очевидно, що всі вони знаходяться під загрозою знищення Росією. Особливо країни Балтії. Тому необхідно сфокусувати це розуміння на прискорене переозброєння України, використовуючи їх можливості та мотивації.

Стратегічний союз з Польщею і Великобританією повинен отримати інституційний розвиток в найкоротші терміни. Польща перетворюється на наш стратегічний тил, тому відносини з нею вимагають відповідних домовленостей.

Треба також дати виразний сигнал Туреччині, тому що заяви Путіна несуть загрозу і для неї, оскільки він з таким же ентузіазмом завтра викотить претензії на Карс, Ардаган і Ерзурум.

читайте такожВизнання Путіним "ЛДНР": ситуація разюче відрізняється від 2014-гоІсторичні фантазії Путіна перетворилися на головну загрозу краху світового порядку. Україна повинна це експлуатувати, вибудовуючи нову систему економічних відносин. Нам належить радикальна зміна енергетичного сектора, оскільки Путін буде затискати нашу економіку. Тому Україні необхідно радикально збільшити видобуток газу, вугілля, повністю переглянути імпорт нафтопродуктів і ядерного палива, оскільки загроза над морськими комунікаціями буде постійною. Матвієнко вчора чітко заявила про посилення політики Росії в цьому напрямку.

Ми повинні виходити з цього і жити з цим. Загроза з боку Росії - фактор визначальний, довгостроковий і всеохоплюючий всі рівні життя. Путін сказав про це чіткіше нікуди. У нас немає десятків років на осмислення цього. Зволікання смерті подібне.

Але у мене великий оптимізм з приводу України. Путін змушує нас об'єднатися. І ми об'єднаємося. Неможливо прийняти цю мертвечину. Сьогодні Україна - це нічна варта цивілізації. Цей високий зобов'язує нас покінчити з тим, що нас вбиває. Як тобі такі думки, Джон Сноу?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти