Україна не має дозволити Путіну організувати нове "Дебальцеве"

2 квітня 2022, 09:11
Путіну кров з носу потрібна знакова перемога. Тому зараз бої за Маріуполь та інші райони в Донецькій області стануть найбільш напруженими.
Маріуполь, війна
Найближчими днями Росія кине всі сили на захоплення Маріуполя / Фото Reuters

Зараз пішов новинний вал про звільнені села на Київщині. Це, звичайно, здорово і я дуже радий за їх жителів.

Але не можна заздалегідь радіти перемозі і недооцінювати ворога.

Путіну кров з носу потрібна знакова перемога. Тому зараз бої за Маріуполь та інші райони в Донецькій області стануть найбільш напруженими.

відео дня

Геополітично, геоекономічно, з будь-якої точки зору Маріуполь переважує десятки і навіть сотні сіл.

Згадайте, як в 2014-му всі раділи взяттю невеликого Слов'янська, з якого і почалося російське вторгнення в Україну. Але "проморгали" переїзд Гіркіна і Ко до мільйонника-Донецька по відкритому степу, після чого конфлікт втратив можливість військового вирішення на 8 років і перейшов у стадію "м'ясорубки", включаючи цивільних.

Так от як би так не сталося і цього разу. Радіючи невеликим перемогам, можемо упустити головне, дозволивши путлеру організувати нове "Дебальцеве".

Лише кілька фактів про важливість Маріуполя:

Там виплавлялося близько 30% всієї сталі в Україні. А це і експорт і валюта, і сировина для військової техніки. І велика частка українського ВВП.

читайте такожПутіну потрібна ефектна перемога в УкраїніПорт. Ворота для експорту з Донецької та Луганської областей. Це вихід у Світовий океан. У " "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " не було реального виходу до моря. Курорт для окупантів у Сєдово не береться до уваги.

Кілька сот тисяч населення, які ще залишаються в місті. Ця війна і за людські ресурси теж. Фактично ми спостерігаємо там в промислових масштабах, коли тисячі людей насильно і без документів відправляють в Росію.

А десятки тисяч заблоковані в навколишніх селах і містах, включаючи Бердянськ. Звідки ра**исти навмисно не дозволяють людям виїхати, приховуючи гуманітарні коридори.

Так що вся увага на Маріуполь в наступні два тижні. Там багато в чому будуть вирішуватися підсумки цього етапу війни і умови перемир'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти