Україна не використовує всі свої можливості у цій війні

22 квітня 2023, 06:56
Зараз в Україні більше 200 тис айтішників. Як зараз в Україні використовується цей колосальний інтелектуальний ресурс?
Україна не використовує всі свої можливості у цій війні
Ми багато чого втратили за роки незалежності / УНІАН

Твердо переконаний, що Україна не використовує всі свої наявні можливості у цій війні.

Просто нагадаю, що на момент розпаду радянського союзу Україна мала одну з найбільш мілітаризованих економік в світі. Практично вся наша промисловість була заточена під воєнні потреби. І навіть ті заводи, які виробляли продукцію цивільного призначення в будь-який момент могли бути переведені на воєнні рейки і виробляти продукцію воєнного призначення!

Так, ми багато чого втратили за роки незалежності. Багато заводів було порізано на метал і знищено, але також не можна сказати, що в нас немає нічого!

відео дня

Для прикладу у війнах 20 ст головним показником потенціалу виробничих потужностей для воєнних цілей завжди була сталь! Бо це головна сировина для виробництва техніки та боєприпасів навіть зараз! І цієї сировини в найважчий 2022 рік Україна виробила більше 6 млн тонн! І це лише приклад як Україна залишається багатою на сировину, але яка зараз не працює на потреби оборони.

Окремо також хочу сказати, що не треба сумувати за порізаними на метал заводами. Все таки навіть за 30 років це обладнання сильно застаріло. Зараз його все одно прийшлось би змінювати на більш сучасне.

Думаю, всі знають як в США була мобілізована промисловість в роки 2СВ, але в окремих галузях там також не було що мобілізувати! Зараз в нас мало хто знає, що в міжвоєнні роки в США була практично знищена суднобудівна галузь! А як же вони тоді побудували найбільший в світі флот? Вони їі побудували галузь знову!! В мене на каналі на цю тему навіть відео є. І особисто я вважаю що машини та обладнання це проблема, яку реально вирішити при бажанні.

Більш складніше знайти фахівців. А тут також нагадаю, що коефіцієнт інженерів та науковців на душу населення у нас був одним з самих високих у світі. Знову ж таки, багато було втрачено за останні роки, але навіть при цьому в нас залишається досить високий потенціал

І тут просто хочу звернути на такий показник як кількість виробників дронів! Без перебільшень можна сказати, що зараз в Україні є більше 100 команд, які виробляють дрони. Так, більшість з них це маленькі виробники, але сам факт що їх так багато лише каже про наш наявний потенціал!

А скажіть мені інше. Зараз в Україні більше 200 тис айтішників. Як зараз в Україні використовується цей колосальний інтелектуальний ресурс? Майже ніяк!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти