Україна одним Нептуном сплутала всі карти Кремлю

14 квітня 2022, 19:45
Єдиний театр військових дій, на якому панував агресор — це було море, але зараз із цим покінчено.
крейсер Москва
Україна завдала удару по російському крейсеру Москва / Колаж Вікіпедія, Укрпошта

"Він потонув. Як підводний човен "Курськ"", - міг би заявити ра**истський фюрер, якби не ховався в бункері.

Зауважу: те, що флагман російського Чорноморського флоту таки пішов на дно, повідомляє турецька і Румунська Преса. Навіщо їм брехати? При цьому абсолютно незрозуміло, скільки членів екіпажу вдалося евакуювати. Ті ж турки, які брали участь у порятунку, повідомили про 54 моряків. А решта майже 500 що?

Потопла" Москва " або пошкоджена настільки, що не зможе брати участь в боях — не суть важливо. Куди цікавіше, що наша атака була проведена грамотно: цей крейсер якраз був сильний своєї ППО, в тому числі, протиракетної. І тому орків спочатку відвернули атакою "Байрактара", і вони проспали два низколетящих "Нептуна" в борт.

відео дня

Чому раніше не атакували? Тому що "Нептуни" берегли на випадок морського десанту проти Одеси. А тепер нам підвезли "гарпуни", і можна діяти без обмежень.

Що нам дає ця успішна атака?

По-перше, якщо і раніше морський десант ра**истів на Одесу виглядав малоймовірним, то тепер ця ймовірність прагне до нуля. Тому що якщо ми можемо здалеку вразити крейсер, то десантний корабель поблизу — тим більше. Відповідно, на звільнення Херсонської області може бути задіяна ще більша частина сил Одеського гарнізону, ніж сьогодні.

читайте такожПонти та й годі: як Україна потопила "незламну міць" РосіїПо-друге, єдиний театр військових дій, на якому панував агресор-це було море (в повітрі у них перевага, а не панування!). І з нинішнього моменту з цим покінчено: російські кораблі ніде не можуть відчувати себе в цілковитій безпеці.

По-третє, "Нептун" адже може вражати і наземні цілі. І якщо прем'єра вийшла такою чудовою, то чому б не виконати на "біс" на інших майданчиках?

По-четверте, йде війна екзистенціальна і сакральна. І як це символічно, коли в результаті своєї агресії горить Москва — хоч корабель, хоч місто. Відразу віє киянином Булгаковим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти